Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslední večeře před smrtící injekcí: Burgery, hranolky, zmrzlina, popcorn, vařená vejce…

19. února 2015
16:28

V roce 1998 byla Američanka Kelly Renee Gissendaner (46) odsouzena k trestu smrti. Poprava bude vykonána 25. února. Kelly využila svého práva na poslední večeři podle svého přání. Co si poručila? Jídlo, jehož celková energetická hodnota by vydržela člověku na dva dny…

Poslední večeře Kelly Renee Gissendaner má celkem 4 200 kalorií. Tedy doporučenou dávku na celé dva dny. Na seznam si napsala: kukuřičný chleba s podmáslím, dva burgery se sýrem z Burger Kingu, dvoje velké hranolky, vanilkovo-višňovou zmrzlinu, popcorn, salát s vařenými vejci, rajčaty, paprikou, cibulí, sýrem a dresinkem a na zapití limonádu.

Kelly byla odsouzena za vraždu svého manžela Douglase, ke které navedla svého přítele. Kvůli němu chtěla opustit muže, rozvod ale nepřipouštěla, protože se bála, že by k němu manžel nesvolil. Proto v roce 1997 přesvědčila svého milence Gregoryho Bruce Owena a spolu vraždu naplánovali.

Zatímco ona se šla bavit s kamarádkami do baru, Gregory Douglase unesl na odlehlé místo, kde ho ubodal. Pak ho strčil do auta, které zapálil, aby zahladil stopy. Také mu odcizil hodinky a snubní prsten, aby policii navedl na motiv loupežné vraždy.

Kelly a její kumpán však byli nakonec odhaleni a oba skončili ve vězení. Ona sedí ve vězení v Jacksonu, kde je mezi 84 vězeňkyněmi, které čekají na popravu. Ta proběhne smrtící injekcí již za pár dnů. Gregory Bruce Owen byl odsouzen k doživotnímu vězení. Trestu smrti se vyhnul jen díky tomu, že svědčil proti své milence. Kelly bude 14. ženou, která bude od roku 1735 ve státě Georgia popravena. Poslední byla popravena před 60 lety – Lena Baker dostala elektrické křeslo za to, že zastřelila svého šéfa. V roce 2005 byla ovšem posmrtně očištěna, protože se prokázalo, že jednala v sebeobraně. Ve státě Georgia se trest smrti dává za vraždu, znásilnění a únos.

jiznicechy ( 19. února 2015 19:31 )

A to zapomínáte na to, že když jste příslušníkem jisté menšiny, potom to bylo jistě v sebeobraně před rasistou/y, kteří mu holýma rukama usilovali o život a proto bylo nutné tou mačetou...atd. atd. Tam to 100 hodin veřejně prospěšných prací spraví.

beda88 ( 19. února 2015 19:01 )

Proč chudák? V ČR je asi 45 doživotně odsouzených jejich hlídání nás přijde na 1000kč/denně. 99% z nich by mohlo dostat provaz hnedle, bez strachu z "justičního omylu." (jen Kájínek je mimo). Nevím proč se máme tohoto strašáku omylu bát, když se chytne např. pachatel na místě s vražednou zbraní a zkrvácenou košilí? Pak dochází k takovým anomáliím, že za vraždu jedné mladé dostane pachatel 25 let a za vraždu 2 důchodců jen 18 let. Nechápu soudy.

vosavopruz ( 19. února 2015 18:09 )

chudák paní

mememumu ( 19. února 2015 17:47 )

Úmyslná vražda? Ona je taky neúmyslná vražda? Nebo porstě jen další mamlas, který rozdává rozumy, ač ví a chápe kulový?

sores ( 19. února 2015 16:38 )

Kristepane to má ještě chuť na žrádlo,brrr. Hnusná baba od pohledu.

Zobrazit celou diskusi