Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jeden rasistický tweet jí zničil život: Žena to přehnala s vtipkováním na Twitteru!

Autor: dce - 
17. února 2015
22:29

Justine Sacco (30) bývala velmi úspěšná PR pracovnice. Ale jen do té doby, co to tak trošku přehnala s vtipkováním na Twitteru. Po rasistickém tweetu ji teď nenávidí celý svět a ona nemůže ani vyjít na ulici!

„Jedu do Afriky, snad nedostanu AIDS! Dělám si srandu, jsem přece bílá!“ Tak zněl rasistický tweet Justine Sacco, která si tak jedním hloupým vtipem zničila život. Ačkoliv ji sledovalo pouhých 170 lidí, její zpráva oblétla svět. Sdílel ji totiž bloger, kterého sleduje 15 000 lidí.

V tu chvíli ale byla Justine už v letadle a o ničem nevěděla. Na tweet odpověděl i její zaměstnavatel a po přistání ji ihned vyhodil. Její kamarádka sice Justinin účet na Twitteru smazala, ale bylo už pozdě. Celý svět jí to dával pěkně sežrat.

„Jenom blázen by si myslel, že běloši nemůžou chytit AIDS,“ prohlásila Justine v jednom z pořadů, do kterého byla pozvána. Několikrát se veřejně omluvila, uvedla, že si prostě jen dělala legraci z hlouposti Američanů. Jenže se ukázalo, že hloupá je ona sama.

„Jsem sama, protože každého, s kým jdeme na rande, si nejdřív vygooglíme,“ vysvětluje Justine. „Měla jsem skvělou kariéru, milovala jsem svou práci, o kterou jsem přišla. A všichni z toho byli strašně šťastní,“ dodala.

charles009 ( 18. února 2015 06:01 )

...krava je to velka-musi vedet kolik idiotu to sleduje a kolik z nich je slunicek co si podrezavaj vetev sobe i nam!!!jinak s ni soulasim)

ninunka ( 18. února 2015 00:39 )

a toto je ukázka toho, co může způsobit hloupost- dávat na Twitter nebo Facebook prohlášení nebo fota-které lidi mohou stát nejen pověst, ale i prac. místo

datelobecny ( 18. února 2015 00:14 )

Jenže ta většina je tupá a nevládne světu. Ten, kdo vládne penězům vládne i lidem , a nějaký černoch to nebude.

kung-fu-jane ( 18. února 2015 00:06 )

Většina má vždycky pravdu, tak proč by se měla vzdávat výhody ? ....

datelobecny ( 18. února 2015 00:00 )

Proč něco takového ale neplatí i obráceně, zvláště když běloši jsou ve světě menšinou?!

Zobrazit celou diskusi