Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidič na Jindřichohradecku srazil na přechodu holčičku!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policejní deník)
Autor: ljš - 
12. února 2015
15:48

Nedal přednost, nezastavil na přechodu a vážně zranil malé dítě! Pro holčičku předškolního věku musel letět vrtulník.

K nehodě došlo v obci Lásenice na Jindřichohradecku. Dívenka řádně přecházela spolu s dalšími dvěma dětmi a dvěma dospělými po přechodu hlavní silnici.

Původní hlášení znělo hrozivě. Do skupinky dětí a dospělých narazilo auto. Proto jsme vyslali na místo vrtulník. Na místě jsme pak ošetřili jedno dítě předškolního věku se středně těžkým poraněním nohy. Ostatní vyvázli bez zranění,“ řekla mluvčí záchranky Petra Kafková.

Dívenka přecházela frekventovanou komunikaci ještě se 2 dalšími dětmi a 2 dospělými. „Srazil ji řidič, který jel od Českých Budějovic a nedal chodcům přednost, i když vozidla od Jindřichova Hradce tuto skupinku na přechodu pouštěla,“ řekla policistka Hana Millerová.

 

kiwi65 ( 12. února 2015 16:28 )

 Je to těžký,když pojede řidič s mobilem na uchu tak je reakčni doba někde v pryč.Když si chodci budou myslet že mají absolutní přednost je to zase v pr..... a na závěr když budou přechody po směru jízdy za zastávkou je to špatně.A to nemluvím o nesmyslným vydláždění prostoru kolem zastávek MHD.Jasně je to problém řidiče ale,těch ale je tam docela dost.

kdoasi ( 12. února 2015 15:54 )

To už dneska lítá helikoptéra i pro středně těžké poranění nohy?

Zobrazit celou diskusi