Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

U Doněcku explodovala chemička: Ukrajinská armáda ji prý ostřelovala

Svědci natočili explozi chemičky na video.
Svědci natočili explozi chemičky na video.  (Autor: YouTube.com)
Autor: ČTK - 
9. února 2015
11:58

Podle proruských separatistů ukrajinská armáda při ostřelování Doněcku zasáhla chemičku. Požár byl uhašen a podle místních zdrojů do vzduchu neunikly žádné nebezpečné látky.

Mluvčí ministerstva obrany proruské Doněcké lidové republiky Eduard Basurin podle agentury Interfax oznámil, že chemický závod po zásahu explodoval a začal hořet. Mohutný výbuch z továrny ležící za městem směrem na západ byl údajně slyšet až v centru Doněcku. Podle povstaleckých zdrojů byl však požár již uhašen a nepředstavuje žádné riziko pro obyvatele města.

Ukrajinská armáda uvedla, že nejintenzivnější střety jsou nadále hlášeny od strategického města Debalceve, významné železniční a silniční křižovatky nacházející se severovýchodně od Doněcku. Mluvčí Selezňov sdělil, že separatisté zaútočili za uplynulý den na vládní síly ve stovce různých případů.

Na východě Ukrajiny nyní zuří nejtvrdší boje od loňského září, kdy bylo uzavřeno příměří, které ale žádná strana nedodržuje. O možnostech mírového urovnání ukrajinské krize budou dnes v Berlíně jednat vysocí diplomaté z Ukrajiny, Ruska, Francie a Německa. Schůzka je součástí přípravy summitu těchto čtyř zemí, který by se měl ve středu uskutečnit v Minsku.

gabreta ( 9. února 2015 20:34 )

Naopak. To jsou naprosto cílený útoky, jen aby co nejvíc zničili a pozabíjeli co nejvíc obyvatel. A pak hned prohlašovat, že je to práce povstalců!!

tgbg ( 9. února 2015 12:22 )

Ukrajinská armáda ji prý ostřelovala a ruští fašisti ji vyhodili do vzduchu. Rusák je lhář a okupant.

Zobrazit celou diskusi