Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Půjde řidič, který zabil v Děčíně seniora, do vazby? Policie se bojí ovlivňování svědků

Autor: ČTK, ljš - 
6. února 2015
09:37

Vletěl opilý do skupinky seniorů a jednoho zabil! Policie se nyní bojí, že by mladý řidič utekl nebo mohl ovlivňovat svědky, a podala proto návrh na vzetí do vazby.

„Policie podala státnímu zastupitelství návrh na vzetí pětadvacetiletého řidiče, který ve středu způsobil tragickou nehodu na zastávce MHD v Děčíně, do vazby,“ uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová. Kriminalisté původně mluvili o tom, že muže budou stíhat na svobodě.

Policie už řidiče obvinila z usmrcení z nedbalosti a z ohrožení pod vlivem návykové látky. Při nehodě zemřel třiaosmdesátiletý muž, další čtyři senioři byli zraněni.

„Vazbu navrhujeme především z obav, že by obviněný mohl utéct nebo se vyhýbat stíhání a také z obav z možného ovlivňování svědků,“ řekla Trypesová. Muž zůstává v cele předběžného zadržení. Okresní státní zástupce Petr Minich potvrdil, že jeho úřad spis obdržel a teď ho studuje. Poté rozhodne, zda návrh na vzetí do vazby podá k soudu.

Policisté okolnosti nehody dál vyšetřují, přizvali soudního znalce z oboru dopravy. Nehoda se stala na zastávce v Teplické ulici ve středu večer. Opilý řidič dostal ve vysoké rychlosti smyk a srazil skupinu seniorů ve věku 70 až 87 let. Jeden z nich i přes snahu záchranářů namístě zemřel. Po nehodě řidič nadýchal 1,2 promile, test na drogy byl negativní.

Zobrazit celou diskusi