Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezident Zeman o upálení jordánského pilota: Zabili ho zbabělí barbaři!

Autor: shp - 
4. února 2015
15:34

Upálení jordánského pilota Maáze al-Kasásby zaživa teroristy z ISIS nenechalo klidným ani prezidenta České republiky Miloše Zemana. Ten zaslal jordánskému králi Abdalláhu II. bin al-Husajnovi otevřený telegram. V něm nelidskou popravu krutě odsoudil.

Pilot byl zaživa upálen radikály, kteří jeho popravu zaznamenali na 22minutové video. Kdy přesně byl popraven, není jasné. Podle expertů ho ISIS sprovodil ze světa již před měsícem.

Video se objevilo na internetu v úterý. Prezident republiky Miloš Zeman v kondolenčním telegramu králi Jordánského hášimovského království Abdalláhu II. bin al-Husajnovi tvrdě odsoudil brutální vraždu jordánského pilota.

Přečtěte si celé znění dopisu:

Vaše Veličenstvo,
S hlubokým zármutkem a šokem jsem přijal zprávu o smrti jordánského vojenského pilota, kapitána Moáze al-Kasásby. Sledoval jsem jeho případ od chvíle, kdy byl zajat teroristy z tzv. Islámského státu, a doufal jsem, že se jeho život podaří zachránit. Bohužel byl tento mladý statečný voják brutálně zavražděn zbabělými barbary.
Jménem lidu České republiky bych chtěl v tento smutný okamžik Vám, rodině Moáze al-Kasásby a všem Jordáncům vyjádřit nejhlubší soustrast.
V této souvislosti bych chtěl rovněž vyjádřit své uznání a podporu úsilí Jordánského hášimovského království v boji proti terorismu. Tento boj může být úspěšný pouze v případě společného úsilí celého civilizovaného světa včetně muslimských zemí. Jméno Moáze al-Kasásby bude vždy symbolem boje proti terorismu.

S úctou

Miloš Zeman

Prezident České republiky

Video Džihádisti zaživa upálili vězněného pilota! Jako zvíře v kleci! - Reuters
Video se připravuje ...

japos22 ( 4. února 2015 22:12 )

Vůbec ti nerozumím, oni se z toho nevyzouvají, přiznali to, - ty máš jednoduše vymalováno - Němci jsou teď lídři Evropy a taky se nevyzouvají - ty tam máš jednoduše nasráno - proč to neříct rovnou, že

istyl ( 4. února 2015 22:03 )

nene, to je jejich historie...jako nemecka...z toho se nikdo nevyzuje

japos22 ( 4. února 2015 21:59 )

Stalin je ovšem historie, v tomto ohledu smutná historie, pokud chceš ovšem srovnávat současné Rusko a Stalina, tak máš v hlavě dost vymalováno -

istyl ( 4. února 2015 21:50 )

no jsou jednicky...Katyn je varovna...

japos22 ( 4. února 2015 21:36 )

Zopakuj si zeměpis a zjisti co se děje na Ukrajině, Bandero - možná taky uspořádej nějaký pochod s pochodněmi a hákovými kříži, pak si vem samopal, zmlať poslance, co nemáš rád, abys podpořil správnou volbu - a pak to sveď na Rusáky, BLBE

Zobrazit celou diskusi