Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman dostal novou hůl z exotického dřeva. První dámě Ivaně dali skřítka

Autor: simao - 
2. února 2015
15:30

Prezidentské návštěvy v krajích se bez dárků neobejdou. Miloš Zeman dnes zahájil v Ústí svou třídenní návštěvu, přijel i s první dámou Ivanou. Připraveny pro ně byly originální dárky. Na Zemana nachystali hůl, ovšem z exotického dřeva bubinga. První dáma Ivana pak dostala skřítka Krušberka.

Prezidentský pár přivítal v Ústeckém kraji komunistický hejtman Oldřich Bubeníček. Začátek návštěvy strávili Miloš Zeman s manželkou Ivanou spolu, poté první dáma vyrazila na separátní program mj. v doprovodu Bubeníčkovy ženy.

Společně s manželem Milošem však převzali dary, které si pro ně místní delegace připravila. Zemanovi udělala radost ručně vyrobená hůl, která pochází ze SOŠ Litvínov-Hamr. „Hůl je vyrobena z exotického dřeva bubingo, které je charakteristické svou načervenalou barvou a je velmi tvrdé. Její rukojeť je vyřezána do tvaru lva,“ stálo na cedulce u daru.

Zeman přijal dárek s úsměvem. Prezident je ostatně po komplexním vyšetřením, které ukázalo, že je na tom o něco lépe, než dřív. Pomohla i dieta, kterou se snaží více méně dodržovat. Co se nohou týče, je stav prezidenta stabilní. Pravé koleno pobolívá od předloňského pádu o shrnutý koberec v Lánech, chodidla prezident necítí, v palci levé nohy má operovanou šlachu. Největší potíže však Zeman překonal, jen ta hůl stejně přijde vhod.

Pro první dámu Ivanu pak v Ústí připravili skřítka Krušberka. „Vznikl podle legendy odehrávající se v Krušných horách nedaleko Medvědí skály,“ řekla ČTK mluvčí kraje Lucie Dosedělová.

Zeman vyrazil do Ústeckého kraje podruhé. Minule tam byl v říjnu 2013. Tentokrát prý chce stihnout místa, která při první návštěvě opominul. Chystá se do porcelánky v Dubí, teplických lázní, ale také za horníky z Mostecka. V úterý zamíří prezident na Děčínsko, diskutovat bude například s obyvateli Varnsdorfu a zastupiteli Děčína. Ve středu se setká se zaměstnanci společnosti Severní energetická, návštěvu zakončí v Jirkově na Chomutovsku.

j.p.toman ( 4. února 2015 13:13 )

Neměl dostat hůl, ale holí!

tgbg ( 3. února 2015 20:42 )

Miloš Zeman je nejškaredší náš prezident a spolu s Ivankou jsou nejhorší pár v České politice.

salto ( 3. února 2015 07:49 )

Žije, to je dobře,ale andre... se nějak vypařil a je tady nuda

xioma. ( 2. února 2015 17:31 )

salto ( 2. února 2015 16:13 )

Jestli je ta hůl opravdu z kvalitního dřeva, tak by s ní mohl spráskat pro začátek Kalouska a Šláfenberka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa