Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivý nález na východě Ukrajiny: Kusy těl obětí z MH 17!

Autor: ČTK - 
2. února 2015
20:17

Skupina nizozemských vojáků, působících beze zbraní na východu Ukrajiny, našla další pozůstatky těl patřících obětem ze sestřeleného malajsijského letounu z letu MH 17.

Nově nalezené pozůstatky mají být v sobotu letecky dopraveny do nizozemského Eindhovenu. Nizozemské úřady doufají, že expertům se podaří dát dohromady pozůstatky tří obětí, které se z celkového počtu 298 dosud nepodařilo identifikovat.

Boeing 777, letící z Amsterodamu do Kualy Lumpuru, pravděpodobně sestřelila raketa země-vzduch. Stroj se zřítil na území ovládané proruskými separatisty. Pád nepřežil nikdo z 298 lidí na palubě. Skoro dvě třetiny obětí byli Nizozemci, a tak bylo vyšetřování případu svěřeno Nizozemsku.

Ukrajina a Spojené státy tvrdí, že civilní letoun sestřelili separatisté raketou dodanou Ruskem. Moskva a separatisté to popírají a obviňují z tragédie ukrajinské síly.

Nizozemské týmy místo neštěstí několikrát pročesávaly, avšak pátrání po obětech a troskách letounu komplikovaly boje mezi separatisty a vládními vojsky v okolí.

jana999 ( 3. února 2015 09:38 )

zajímavý, že se k tomu dostali až když separisti zahnali ukrajinskou armádu , tak kdo to tam znemožnoval vyšetřování?

japos22 ( 2. února 2015 20:38 )

Už zjistili skvěle placení odborníci od čeho jsou díry v kokpitu? Jasně - objekty s velkou kinetickou energií Měli by jít pod gilotinu - ti blbci - v každém případě levnější, než je platit

Zobrazit celou diskusi