Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zvrat v kauze letu MH17: Sestřelil letadlo mladý ukrajinský pilot?

Autor: INT, lm - 
11. ledna 2015
21:31

Oficiální vyšetřování sestřelení malajsijského letu MH17 nad Ukrajinou zatím příliš nepokročilo. Podle Rusů ale letadlo sestřelil přibližně dvacetiletý ukrajinský pilot Vladislav Vološin. Mají prý i svědka...

Podle utajovaného ukrajinského svědka, který je momentálně pod ochranou Rusů, Vološin 17. července vzlétl z letecké základny v Dněpropetrovsku v letounu Su-25 vybaven raketami vzduch-vzduch. Vrátil se vyděšený brzo poté, co byl Boeing 777 sestřelen, a mumlal o tom, že nějaké "letadlo bylo v nesprávnou dobu na nesprávném místě". Svědek ho slyšel, protože tou dobou pracoval na letišti jako technik.

Ruská vyšetřovací komise, která se neštěstím letu MH-17 zabývá, trvá na tom, že utajovaný svědek podstoupil test na detektoru lži a jeho výpověď je tak důvěryhodná. Mluvčí této komise vyzval, aby Vološin podstoupil také test na detektoru lži pod vedením nizozemských či malajsijských vyšetřovatelů.

Vološin na svou obhajobu přímo nic neřekl, ale skrz své nadřízené vzkázal, že za tragédii zodpovědný není. Údajně v osudný den ani nevyletěl, natož aby sestřelil malajsijské letadlo.

Verze o ukrajinském podílu na zničení malajsijského letounu není nová. V ruských médiích se už dřív objevila řada podobných svědectví i údajných satelitních snímků, které měly ukrajinskou vinu potvrzovat. Ukrajinci zase tvrdí, že boeing sestřelili povstalci raketou země-vzduch.

Neštěstí, které se odehrálo 17. července, stále nemá pravého viníka. V letadle bylo téměř tři sta lidí, nikdo z nich nepřežil. Jasné důkazy o příčině neštěstí ale stále neexistují. Zářijová zpráva nizozemských vyšetřovatelů jako příčinu katastrofy v Doněcké oblasti sestřelení přímo neoznačila, uvedla jen zasažení trupu letadla "množstvím vnějších objektů s vysokou energií".

japos22 ( 20. dubna 2015 19:22 )

9 měsíců mlčení je jasný důkaz, vymáčkni si uhra ze zadnice, než si sedneš

japos22 ( 20. dubna 2015 19:21 )

Kdo to teda kryje?

tgbb. ( 12. ledna 2015 08:26 )

Po přiskání byl vyděšenej - jasný důkaz. Alespoň podle uhrovatých komoušů.

katkom ( 12. ledna 2015 08:26 )

Lži, lži, ubohého bolševika.

katkom ( 12. ledna 2015 08:25 )

To si ruští okupanti a hrdlořezi v čele s Putlerem myslí, že na toto jim někdo skočí. Snad jedině hrstka zdejších komunistických zbabělců a kolaborantů.

Zobrazit celou diskusi