Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Šestiletého chlapce zavalil na školním dvoře strom: Dítě nepřežilo!

3. února 2015
19:15

Malý Matúš (6) dostal své první vysvědčení v životě. Známky měl dobré, ale dlouho se z nich neradoval. Když si hrál později na školním dvoře, zavalil ho strom. I když ho lékaři ihned transportovali do nemocnice, dítě svým zraněním podlehlo.

Na žáka první třídy se svalil strom na školním dvoře v Karlové Vsi. Matúše ihned převezli do nemocnice, ale v noci svým zraněním podlehl. Učitelé i žáci jsou v šoku. Za osud chlapce se modlila celá škola.

Teď Matúšovi spolužáci i jejich rodiče nosí na místo, kde strom spadl, květiny a svíčky. „Rádi si tady hráli každé odpoledne společně s vychovatelkami,“ říká maminka Maťka, který osudný den nebyl ve škole a smrt spolužáka neviděl.

Zesnulý Matúš byl jedináček. Oba jeho rodiče jsou advokáti. Jeho smrtí jsou zdrceni. Na škole nyní visí černá vlajka a smrtí školáka se zabývá policie. „Vyšetřovatel začal trestní stíhání ve věci trestného činu ublížení na zdraví,“ řekla policejní mluvčí Karina Považanová.

defakto ( 3. února 2015 21:07 )

..... koho chtějí zažalovat ? .... no nejspíš školu ! ..... zodpovídá za děti i na školním dvoře , aby se jim nic nestalo. .....neměli tam nechat strom , který byl nejspíš nahnilý a ohrožoval své okolí !

Zobrazit celou diskusi