Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Politikům zvýší platy o tisíce: Díky jednomu chybnému výpočtu!

Autor: poe, zrk - 
22. ledna 2015
05:21

Nadlidi mají druhé Vánoce. Nejvyšší soud teď potvrdil, že ministerstvo práce používá chybný výpočet a politikům a soudcům náleží ještě vyšší platy, než berou!

Na chybu při stanovení platové základny, od které se odvíjejí platy soudců, upozornily brněnské soudy už před dvěma lety. O rozhodnutí Nejvyššího soudu, které je třeba respektovat, ve středu informovaly Lidové noviny.

Ministerstvo používá při stanovení platové základny soudců a představitelů státní moci údaj o průměrné hrubé měsíční mzdě v nepodnikatelské sféře. Podle verdiktu však mělo správně vycházet z jiného údaje, který mzdy fyzických osob přepočítává na plné úvazky. Politici si tak polepší o několik tisíc korun měsíčně.

Soudci se mohou domáhat doplatku i zpětně, protože měli od roku 2011 zmrazené platy.

Hrubý měsíční plat v korunách Hrubý měsíční plat v korunách | archiv Blesku

alusinek ( 22. ledna 2015 14:04 )

Nadlidi to tam dobře vedou,musíme se za ně jedině stydět.Zrušit senát,ten je nám k ničemu a poslance na polovinu a ještě jim ubrat.Cpe se tam kdekdo,tak lehce nikdo peníze nevydělá.A ještě vyndat důchodce,kteří to tam většinou prospí i když si nedokážou představit,že by mohli konečně zůstat doma a nezabírat místa mladým.Kam to všechno spěje,kolik mladých lidí dnes pracuje,k čenu jsou jim ty školy, co studují,když je nikdo bez praxe nezaměstná?Uvědomuje si to vůbec někdo z těch nadlidí,kam to spěje?Aspoň sedmdesátiletí a dokonce skoro osmdesátiletí by mohli jít konečně na odpočinek,mladší to určitě také zvládnou.

zigzag ( 22. ledna 2015 13:13 )

Az do Cech dorazi euro tak se jim platy navysi jednou tolik

kozrz ( 22. ledna 2015 12:43 )

kozrz ( 22. ledna 2015 12:41 )

Lůza socanská řádí?

krdasseneda ( 22. ledna 2015 12:23 )

Přece nebudou chudáci o hladu.

Zobrazit celou diskusi