Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chceme zemřít jako mučedníci! Policie mluví s vrahy, kteří se zabaridádovali ve skladu

Autor: ČTK, pet - 
9. ledna 2015
16:32

Vrazi Al-Káidy Cherif a Said Kousachiovi jsou od rána obklíčeni v průmyslovém skladu v blízkosti letiště. Francouzským jednotkám se podařilo s nimi navázat kontakt. Bratři, kteří si na sever Paříže prostříleli cestu, zřejmě drží i několik rukojmích a tvrdí, že jsou připraveni zemřít.

Muži řekli, že chtějí zemřít jako mučedníci. Podle agentur to uvedl představitel zásahového týmu Yves Albarello. "Řekli, že chtějí zemřít jako mučedníci," řekl Albarello.

Podle původních informací francouzských médií policie chystá útok a snaží se z oblasti dostat civilisty a novináře. Ministerstvo vnitra však oznámilo, že prioritou zůstává navázat s podezřelými dialog. Může to trvat i několik hodin.

Jde o bratry Chérifa a Saida Kouachiovy a zatím není oficiálně potvrzeno, že u sebe mají rukojmí nebo rukojmího. V Dammartinu začala evakuace dětí z místní školy. Jedná se o asi 200 žáků prvního stupně a dětí předškolního věku. Dosud byli zavření ve škole a nesměli ven.

Z domů nemohou vycházet ani ostatní občané, novináře policie vykázala do bezpečné vzdálenosti od místa zásahu. Odpoledne byla na jiném místě Paříže hlášena nová střelba z košer supermarketu. Útočník má podle policie vazbu na muže obklíčené severně od metropole.

hejhej ( 9. ledna 2015 22:12 )

Je dobře, že už jsou násilnícké svi.ně po smrti.

jir-ka ( 9. ledna 2015 19:12 )

Jako mučedníci by mohli skončit všichni islámisté . Určitě to je jejich sen . A ten by se jim měl splnit .

jarypadlo ( 9. ledna 2015 17:55 )

Stačí jedna kule do koule,ale náboje pokapat prasečí krví a prdlačky hrdinové a do jejich nebe,budou znečištění a to je konec,Alláh je nepřijme.

japos22 ( 9. ledna 2015 17:44 )

povídej

tosca28 ( 9. ledna 2015 17:37 )

No konečně se dočkali

Zobrazit celou diskusi