Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Silvestrovské peklo: Dvanáctiletý chlapec přišel o kusy prstů!

Chlapec na Karlovarsku přišel při výbuchu o části dvou prstů.
 (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp, ČTK - 
31. prosince 2014
17:09

Silvestr je na spadnutí a Češi se již chystají na odpalování pyrotechniky. Jenže ne vždy to dopadá dobře. Své o tom ví dvanáctiletý chlapec z Bochova na Karlovarsku. Výbuch mu zničil kusy prstů.

V Bochově na Karlovarsku se dnes odpoledne vážně zranil dvanáctiletý chlapec při zacházení s pyrotechnikou. Výbuch mu způsobil devastující zranění posledních článků dvou prstů, informovala mluvčí záchranné služby Karlovarského kraje Petra Bakurová.

Záchranáři vyjeli ke zraněnému chlapci kolem 15:00. Chlapce na místě ošetřili a převezli do karlovarské nemocnice, dodala Bakurová.

Silvestr byl nepříznivý i v Jablonci nad Nisou. Hasiči tam dnes vyjížděli  k požáru bytu v panelovém domě. Oheň byt zcela zničil a vyhnal i obyvatele sousedních bytů. Při evakuaci dvou museli pomoci hasiči.

Obyvatelé sousedních bytů se později mohli vrátit domů. Rodině se čtyřmi dětmi, které byt vyhořel, zajistila jablonecká radnice náhradní ubytování. Prozradila to mluvčí magistrátu Markéta Hozová.

Požár bytu byl na operační středisko hasičů ohlášen dnes ve 13:19, na místo vyjely čtyři jednotky i s výškovou technikou. Hořelo ve druhém podlaží čtyřpodlažního panelového domu.

„Oheň vypukl v obývacím pokoji, majitel se pokoušel nejprve sám požár uhasit, zjistil ale, že je to nad jeho síly, a i s dětmi z bytu utekl,“ řekla Štrauchová.

Ještě před příjezdem hasičů uteklo před požárem z domu deset lidí, dvěma museli hasiči pomoci.

„Jednu osobu jsme vyváděli s pomocí dýchacího přístroje, druhá musela po automobilovém žebříku,“ řekla mluvčí. Prostor byl podle ní silně zakouřený, osm lidí, z toho čtyři děti, se nadýchalo kouře a byli převezeni k ošetření do nemocnice. "Nejde ale o nic vážného," uvedla Štrauchová.

Zařízení obývacího pokoje oheň zcela zničil. Škody hasiči odhadli na půl milionu korun, uchráněny byly hodnoty za dva miliony. „Příčinou požáru byla podle prvních zjištění zřejmě závada na elektroinstalaci, přesnější informace budeme mít ve čtvrtek," dodala Štrauchová.

Obyvatelé sousedních bytů se podle ní mohli vrátit domů, vyhořelý byt je ale neobyvatelný a poškozený je i byt pod ním. „Ten je ale prázdný,“ dodala.

Postižené rodině poskytla náhradní bydlení radnice. "Po nutnou dobu budou bydlet na krizové ubytovně," řekla Hozová. Město podle ní zajistilo rodině i jídlo a ve spolupráci s Českým červeným křížem také oblečení.

trhnisinadledvinkou ( 1. ledna 2015 02:20 )

kolik že to bylo hošíkovi? 12? a co rodiče? kde se nacházeli? zřejmě na něj prděli jak na plcatej kámen..

kverul ( 31. prosince 2014 20:42 )

bežte vytírat podlahy Kekulová

kverul ( 31. prosince 2014 19:55 )

gabčo nech toho, každý z nás byl malý a kolikrát jsme měli štěstí, že to nedopadlo podobně

gabreta ( 31. prosince 2014 19:36 )

Urazil bych mu ten zbytek a rodičům dal zaplatit ošetření, když neumí smrada srovnat do latě!! Zatím to jde, než začne platit zákon EU o zákazu trestání dětí rodičema!!

moiaza ( 31. prosince 2014 19:22 )

Slyšeli jste slovo boží.

Zobrazit celou diskusi