Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Jeseníkách hoří chata Barborka! Škody budou statisícové

Pod Pradědem hoří chata Barborka, škody budou statisícové
Pod Pradědem hoří chata Barborka, škody budou statisícové  (Autor: Požáry.cz)
Autor: ljš, ČTK - 
4. prosince 2014
09:40

Žhářský útok, nebo nešťastná náhoda? V Jeseníkách pod Pradědem na svátek sv. Barbory začala hořet stejnojmenná horská chata. Jen zázrakem nebyl nikdo zraněn, škody ale půjdou do statisíců.

Moravskoslezští hasiči od dnešního rána zasahují u požáru turistické chaty Barborka v Malé Morávce na Bruntálsku. Oheň zasáhl garáže a také tři pokoje chaty pod nejvyšší jesenickou horou Praděd. "Škody budou v řádech statisíců korun," řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

"Hořet začalo patrně v garáži, ale to musí potvrdit, nebo vyvrátit vyšetřovatelé. Oheň se rozšířil na dvě garáže přilepené k chatě a začal se šířit po dřevěném opláštění štítové zdi, kterou poškodil. Oheň pronikl do jednoho pokoje v prvním patře a do dvou pokojů ve druhém patře, kouř se dostal i do chodeb chaty," řekl mluvčí.

O požáru se hasiči dozvěděli krátce před 07:00 od personálu chaty, která ale tou dobou byla prázdná. Zaměstnancům se ještě podařilo zachránit sněžný skútr a automobil. Hasiči dostali oheň pod kontrolu před 08:00, nyní požár dohašují. Příčina jeho vzniku se vyšetřuje.

stařec ( 4. prosince 2014 14:10 )

Podnikáni po česku !! chata Slovácká bůda,chata Albertka,hotel Vlčina,hotel Hubertus a desítky dalších !!!

abyss ( 4. prosince 2014 13:52 )

Zdravá konkurence je hybnou silou každé zdravé ekonomiky. Pro její nedostatek tu za socíku stagnovala nejenom ekonomika ale i vývoj a výzkum. A za to že tu stále nemáme zdravou ekonomiku se zdravou konkurencí můžeme vděčit komu? No těm dinosaurům a podvodníkům, co to tu vedou, které volej dinosauři a pitomci.

dzery ( 4. prosince 2014 12:37 )

dzery ( 4. prosince 2014 12:37 )

abyss ( 4. prosince 2014 12:19 )

Barborka se svojí velmi dobrou kuchyní a slušnými cenami nikdy nouzi o hosty neměla Takže spíš je trnem v oku konkurenci nebo (pokud by se podařilo aby lehla popelem) má někdo zálusk na lukrativní pozemek na kterém stojí. I místo vzniku požáru ukazuje na zásah zvenčí nebo případnou nešťastnou náhodu - třeba závadu na vozovém parku.

Zobrazit celou diskusi