Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prokletá letecká společnost: Další letadlo AirAsia mělo potíže!

Autor: dce - 
30. prosince 2014
15:03

Po dnešním nálezu ztraceného letadla v moři poblíž Bornea leteckou společností AirAsia otřásl další problém! Airbus A320-200 narazil na Filipínách na značné potíže při přistávání. Na vině byl silný vítr, naštěstí ale nebyl nikdo zraněn.

Letadlo společnosti AirAsia Zest přejelo při přistání ve filipínském Kalibu ranvej. Na palubě byla i novinářka Jet Damazo Samosová. „Letadlo zastavilo velmi prudce. Motor byl okamžitě vypnut. Řekli nám, ať opustíme zavazadla a co nejrychleji opustíme letadlo. Čekal tam hasičský vůz. Vypadalo to dobře zvládnuté. Nikdo nevypadal, že by byl zraněn," uvedla podle serveru Novinky.cz.


Cestující opustili letadlo po skluzavkách. Příčinou problému byl silný vítr, který Filipíny bičuje již délší dobu. Bouře Senangph přinesla krom větru i silné deště. Místní jsou ale na podobné věci zvyklí - obdobné situace zde totiž zažívají často. 

Dceřiná společnosti Air Asia Zest ztratila v neděli ráno letadlo v moři poblíž Bornea. Tam byly dnes nalezeny trosky a těla obětí. Zda někdo přežil, není známo, avšak pravděpodobnost, že ano, je velmi nízká.

lewakbob ( 30. prosince 2014 18:22 )

nekdo po nich de ... ..... USAty makak s IQ cornflaku ..... Obama bin Ladin

andrej1 ( 30. prosince 2014 17:42 )

 S AirAsia jsem před pár léty procestoval celou Asii, byl jsem s ní 2x v Australii. Vždy bezvadni, levní a spolehliví.Ovšem počasí v Asii si nevyberete, zažili velké větrné poryvy, turbulence. A piloti se s tím vždy perfektně vyrovnali.V Asii je to určiťe nejbezpečnější nízkonákladovka. Plně doporučuji!

1395 ( 30. prosince 2014 17:00 )

Letěl jsem s touto společností minulý rok dvakrát a byl jsem spokojen tak do nich nekopejte.

frantazloun ( 30. prosince 2014 16:49 )

Panebože, to zas bude mrtvejch!

mememumu ( 30. prosince 2014 16:30 )

Ty bys to zvládl líp, co, internetovej ko.kote...

Zobrazit celou diskusi