Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Stal se obětí tichého vánočního zabijáka? Tomáše našli mrtvého v koupelně!

Policie vyšetřuje, zda Tomáše zabil unikající plyn z ohřívače.
 (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
24. prosince 2014
12:34

Našli ho v koupelně. Tomáš (†19) ze Stropkova v Prešově nejevil žádné známky života. Stal se obětí tichého vánočního zabijáka?

Do domu s dvanácti byty přivolali jeho obyvatelé záchranáře i policisty. Důvodem bylo nehybné tělo Tomáše, které leželo v koupelně.

Zdravotníci však už nedokázali mladému muži pomoci. Policie prověřuje podezření, že se Tomáš otrávil unikajícími zplodinami z plynového ohřívače – tichého vánočního zabijáka, jak mu policisté přezdívají.

„Je to strašné. Byl to takový milý chlapec. Ani se nám nechce věřit, že takto náhle odešel ze světa,“ řekla s pláčem sousedka nešťastné rodiny.

w.mojko ( 24. prosince 2014 20:10 )

Pred rokmi sa mi tak otrávila sestra. Našťastie, jej priateľ sa pre niečo doležité v noci do jej bytu vrátil a tak ju zachránil. Predtým volala 2x plynárov, pretože ju bolela hlava a stále mala dojem, že cíti plyn. Podľa nich po premeraní bolo všetko v poriadku, samozrejme, nebolo... ešte aj po návrate z nemocnice a lekárskom posudku bola plynárňami označená za hysterku. Síce karmu asi opravili, ale sestra sa okamžite odsťahovala a neriskovala život.

djaba ( 24. prosince 2014 18:32 )

Normálně bych navrhl zákon ,který by bez ohledu na demokracii a svobodu dovolil i třeba násilím odborně zkontrolovat všechny plynové karmy , kotle a další plyn. spotřebiče včetně komínů .Zároveň by byla povinnost mít funkční indikaci oxidu uhelnatého a plynu .Za pár korun a trocha nesoukromí by zachráněné životy stály za to .

mekanik ( 24. prosince 2014 17:38 )

ty lidi nezabíjí plyn ale oxid uhelnatý který vzniká při hoření.když se ucpe komín odvětrání udusí se.oxid uhelnatý není cítit.člověk omdlí a je konec

ninka64 ( 24. prosince 2014 14:30 )

 Proč není poviností výrobců plynových kotlů, opatřit je hlásičem úniku plynu!Pokud se tak často stává že dojde k poruše a nebo nějaké závadě už toto nebylo výrobcům uloženo. Je pravda, že si ho každý může zakoupit, ale bez hlásiče je kotel vlastně nebezpečný výrobek.

Zobrazit celou diskusi