Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nebezpečí na D1: Most na dálnici se bortí!

Autor: Tereza Hodáliková, lmk - 
10. prosince 2014
05:00

Jestli to tak půjde dál, tak ještě než silničáři zmodernizují celou »déjedničku«, část jim spadne na hlavu! Nejdříve oznámili havarijní stav dvou mostů u Ostravy, teď se k nim přidal ten na 29. km. Denně tu projede 82 tisíc vozidel.

Podle statistik Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) projede za den přes tento most až 82 tisíc vozidel! I proto se silničáři rozhodli k co nejrychlejšímu jednání. „Stav mostu z roku 1977 je daleko horší, než se původně očekávalo. V rámci modernizace se počítalo s jeho přestavbou v rámci následujících deseti let, ovšem tak dlouho čekat nemůžeme,“ informoval mluvčí ŘSD Jan Studecký s tím, že opravy začnou, jakmile rozmrzne zem – tedy na jaře příštího roku. Podle informací Blesku je tento most na 29. kilometru prý v daleko horším stavu než ty u Ostravy!

Most proto čeká kompletní přestavba, nyní ho silničáři podepřou a rozhodli se i omezit průjezd vozidel. Rychlost je proto snížena na 100 km/hod. pro osobní vozidla, nákladní nad šest tun pak mají nařízenou šedesátku a zakázaný vjezd do rychlého levého pruhu. A zároveň přestal fungovat nájezd směr Brno, sjezd směrem od Prahy zůstává otevřený. To vše vyplynulo z diagnostického průzkumu, který si ŘSD nechalo zpracovat letos na podzim.

sars ( 10. prosince 2014 12:05 )

 Ale komanči určíte negarantovali nesmrtelnost mostu. Co vím tak paneláky měli třicet pět let životnost a potom gen. oprava, s těmi mosty je to podobné. to chtělo opravit už před třeba patnácti lety. Ne zastávám se bývalých stavitelů. Chce to méně krást nebo nám to popada všechno.

angrybear ( 10. prosince 2014 10:47 )

Ono to není ani tak o politickém systému jako o lidech. Kdo se jednou naučil krást a podvádět, bude v tom pokračovat a své "zlaté" zkušenosti předá i další generaci ..atd...atd.

jaromir123 ( 10. prosince 2014 09:39 )

To asi ne ale plno lidí tady stále pěje ódy na tu dobu.

zabibol ( 10. prosince 2014 08:33 )

Tento komunistický perníkobeton ani nemohl déle vydržet. Heslo tehdejší socialistiké doby znělo:kdo nekrade,okrádá rodinu!

zlymikes ( 10. prosince 2014 08:30 )

Překvápko - ona je tam zamrzlá zem? Mě tu vylezl krtek a ani neměl zlámanou lopatičku.

Zobrazit celou diskusi