Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Někde padají větve jinde žaloby: Ledovka ale i zabíjela!

Autor: jp, dce, jad - 
3. prosince 2014
10:40

Ledovka si bohužel vyžádala i jedno úmrtí. Na muže (40) ve Svitavách spadla ledem přetížená ulomená větev stromu, když šel v úterý nad ránem okolo. Kvůli špatnému počasí ale dojde i na žaloby a desítky výjezdů hasičů.

Větve zabíjely

K tragédii došlo zřejmě při návratu muže z hospody. Lidé ho zde našli ležet asi půl hodiny poté, co byl naposledy spatřen ještě naživu. Přivolali záchranku, která mu už ale nedokázala pomoci. „Muž utrpěl vnitřní poranění a po snahách o resuscitaci na místě zemřel. Kvůli určení příčiny smrti bude provedena pitva,“ uvedla Helena Škuligová z pardubické krajské záchranné stanice.

Centimetry dělily od tragédie řidiče kamionu na Svitavsku. V úterý večer pod tíhou ledu večer spadl strom, který dopadl na předek kabiny vozu.

Bude žalovat České Dráhy

Pavel Bednařík včera strávil zbytečných devět hodin ve vlaku, ve kterém nešlo topení. On a dalších několik cestujících se rozhodlo podalt žalobu na České Dráhy - ne za zpoždění, ale za nezajištění informací. Celých devět hodin jim průvodčí sliboval zlepšení, nakonec ale museli jít cestující po svých.

Nadávali na železnici

Nymburáci, kteří dnes ráno vyrazili vlakem do práce, přišli na nymburské nádraží většinou o hodinu, ale i dvě hodiny dřív, aby měli jistotu, že opravdu odjedou. Některé vlaky nejely vůbec, lidi, kteří šli na osobní vlak, nabírali rychlíky a na adresu Českých drah padaly nadávky. Rozčilovali se ale i nádražáci, kteří cestujícím dávali rady. „Lidi si najdou na internetu, že vlak nejede, a tady na tabuli je napsanej, že jede. Pak se nemůžeme divit, že nadávají. Bodejť by ne, když píšeme hámotiny,“ popisoval situaci jeden ze zaměstnanců ČD.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi