Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Proces roku s Janou Nečasovou: Vyznání lásky u soudu!

Autor: ČTK, simao, mim, ČTK - 
20. listopadu 2014
12:09

Drželi se pevně za ruce, doma sladili své oblečení. Před soudní síní Petr Nečas shodil poněkud urputný výraz a svou manželku Janu Nečasovou vášnivě políbil. Podporoval ji do chvíle, než zmizela za dveřmi soudu. Dovnitř na zahájení líčení v procesu roku nešel. Za hodinu a půl však bylo hotovo.

Přečetli jen obžalobu, poté „proces roku“ s Janou Nečasovou soudkyně odročila na leden 2015. Tak dnes proběhl začátek hlavního líčení s někdejší pravou rukou premiéra Nečase.

Když Jana Nečasová vyrazila v doprovodu manžela k soudu, měla na obličeji tmavé brýle. Drželi se pevně za ruce, před budovou Obvodního soudu pro Prahu 1 Nečasová brýle sundala. Nečas dorazil v šedém saku s vestičkou a světlou košilí s rozhalenkou, hnědý pásek mu ladil s polobotkami. Nečasová oblékla šedý kostýmek.

Expremiér  se tvářil spíše přísně, svou manželku se ale snažil podporovat do poslední chvíle. A před zraky všech ji zamilovaně políbil. „Já tu nemůžu být,“ hlesl pak Nečas a odešel. Před soudkyni šla již Nečasová sama. Svoji jsou od září 2013, kdy se tajně vzali.

Kauza Nagyová se rozjela loni v červnu, když v poutech a následně i ve vazbě skončila vedle dalších podezřelých i Jana Nečasová. Dnes k soudu přišla kvůli obžalobě ze zneužití Vojenského zpravodajství. Obžaloba Janu Nečasovou a spol. viní z nezákonného sledování tehdejší premiérovy manželky Radky Nečasové.

Video Jana Nečasová - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Kvůli tomu dorazili i další obžalovaní – exšéfové rozvědky Milan Kovanda a Ondrej Páleník a zpravodajec Jan Pohůnek. Státní zástupce Rostislav Bajgar nejprve přečetl znění obžaloby, poté si vzala soudkyně Helena Králová krátkou přestávku. Po ní se rozhodla o odročení jednání. A to kvůli zbavení mlčenlivosti!

Vojenští důstojníci již byli mlčenlivosti zbaveni částečně u některých bodů obžaloby, advokát obžalovaného Pohůnka Michal Hráský však dnes podal námitku, aby je Ministerstvo obrany zbavilo mlčenlivosti zcela. Tedy i v případě období již od roku 2010, dva roky před tím, než se staly první skutky popisované obžalobou.

Kromě Petra Nečase doprovodil Nečasovou k soudu i advokát Eduard Bruna. S ním si mohla po úvodní části líčení přiťuknout Nečasová nealkem. A poté se již chopila svého telefonu. Psala snad svému milému o výsledku dnešního stání?

Během lednového projednávání jejího případu budou patrně vyslechnuti obžalovaní i svědci. Otázkou je, zda s vyloučením veřejnosti, či nikoli. Dnešní ostře sledované stání bylo veřejné, probíhalo za velkého zájmu médií.

mirkazam ( 20. prosince 2014 10:48 )

Mají nahrabáno, tak se předvádějí...

mirkazam ( 20. prosince 2014 10:45 )

merlina29..jako fór dobrý...

mirkazam ( 20. prosince 2014 10:43 )

Že je hanba nefackuje.Ten podpantoflák se jí drží jako h...o košile....

lalia ( 21. listopadu 2014 10:21 )

Ale, néééé,líbačka.Nechcete je nafotit jak se milují v posteli ? Zaslouží si přeci reklamu,vždyť pro nás tolik dobrého udělali.Jsou vzorem.

hejhej ( 20. listopadu 2014 22:59 )

Vyměnit hezkou, inteligentní manželku za škaredou kobylu, dokáže jenom Nečas

Zobrazit celou diskusi