Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Soud o Janouškovi: Odklad trestu nepřipadá v úvahu!

Autor: shp, ČTK - 
19. listopadu 2014
09:19

Pražský kmotr Roman Janoušek, který si odpykává v brněnské věznici 4,5letý trest za sražení ženy svým vozem v opilosti, může na odklad trestu zapomenout. Zaznělo tak dnes u Pražského městského soudu, který projednával jeho žádost.

Soud své rozhodnutí odůvodnil tím, že Janoušek již do vězení nastoupil. Věznice tak může maximálně navrhnout přerušení trestu.

Podle soudní výzvy měl Janoušek do úterka nastoupit do ruzyňské věznice. Lobbista se za mříže skutečně dostavil, ale v Brně, kde je ve vězeňském areálu k dispozici i nemocnice.

Jeho advokát už dříve uváděl, že klient má zdravotní problémy po operaci hlavy a že se možná bude muset podrobit novému operačnímu zákroku.

Opilý lobbista porazil v roce 2012 v pražské Michli řidičku, která s ním chtěla řešit jejich předchozí dopravní nehodu, a z místa srážky ujel.

Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest o 1,5 roku zpřísnil. Janoušek navíc po propuštění na svobodu nebude smět sedm let řídit.

ninka64 ( 19. listopadu 2014 14:41 )

Já nevěřím ,že tam vůbec nastoupil.

.abcd.abcd. ( 19. listopadu 2014 14:23 )

Drž hubu, ty tvoje blivárny nikoho nezajímají, to ví každej debil, že sedět nebude. Začni psát knížku a nezasírej diskuse.

andreslawicky ( 19. listopadu 2014 14:18 )

Můžu napsat příklad z praxe měl jsem kolegu ,který měl podobný problém sice nebyl odsouzený za bouračku ale za krácení daně ale dostal 5,5 roku a soud trval do rozsudku skoro 7 let ale nakonec byl odsouzen,nástup trestu Praha-Pankrác kde je taky nemocnice vezeňské služby a kde v těch letech dělal předsedu lékařské komise Mudr.doc.Šašváry který dnes již na Pankráci není a můj kolega na základě amnestie je zcela v klidu ale k věci,požádal o přerušení trestu a vše zařizoval jeho advokát a výsledek zaplatil 3 miliony korun a do měsíce byl venku a nikdy od té doby nešel sedět až do amnestie podotýkám že to bylo skoro 6 let tak že proti Janouškovi to byl v poměru peněz drban a chudák,tak věřím že Roman ví kam dát peníze v Brně aby šel domů

andreslawicky ( 19. listopadu 2014 14:12 )

Janoušek je do měsíce venku a s přerušením trestu na dobu neurčitou o všem dalším rozhodne znalecký posudek a o přerušení trestu rozhodne soud v Brně jak jsem psal lepší a levnější je zaplatit komisi doktorů nežli mazat soudce na odklad trestu,tady bude lékařské tajemství a s tím neudělá nikdo nic prostě Široký je mazaný advokát jinak by ho Janoušek tak královsky neplatil,kdyby věděl že to není dávno domluvené a zaplacené nikdy by nenastoupil trest

andreslawicky ( 19. listopadu 2014 14:08 )

Včera jsem tady psal přesně co bude a pár rudých tupých hlav mi říkalo to určitě a dnes je to realita

Zobrazit celou diskusi