Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Učiteli, který zastřelil studentku i jejího dědečka, zvýšili trest: Posedí si dvacet sedm let!

Autor: dce, ljš - 
5. listopadu 2014
11:15

Denisa odmítala romantické návrhy svého učitele. Ten ji za to sprostě popravil. Kromě ní zabil i jejího dědečka. U soudu, kde si vyslechl výjimečný trest 24 let, se odvolal, stejně jako žaloba. Dnes vrahovi soudce trest prodloužil o tři roky.

Raškovický učitel Ondřej Dlouhý tvrdil, že měl s Denisou platonický vztah. Studentka ho pak ale odmítla, a když ji začal pronásledovat, vyhrožovala prý, že to oznámí ve škole.

V osudný den prý odjel mimo město, kam za ním přijela jeho manželka, která se mu snažila pomoci se ze zoufalství dostat. Společně pak odjeli autem, bohužel ale projížděli kolem Denisina domu. V té chvíli Dlouhý z auta vyskočil, vběhl na pozemek a spustil střelbu.

V domě nejprve zastřelil dědečka studentky, pak vážně zranil její babičku. V dalším patře domu pak zabil dívku. Na její matku, která s ním komunikovala a držela svou umírající dceru v náručí, nezaútočil. Z místa, kde podle vyšetřovatelů vystřílel až stovku nábojů, pak odešel. Policisté jej dopadli nedaleko. Ve vazbě se pak pokusil o demonstrativní sebevraždu.

Navíc měl Dlouhý v plánu zastřelit také chlapce, ke kterému se Denisa vrátila, protože si zjišťoval, kde bydlí. Vše evidentně dopředu plánoval a o žádný afekt se nejednalo. „Přijel se zbraněmi a stovkou nábojů, zjišťoval si, kde kdo bydlí, to je prostě neodpustitelné. Nesmím o tom přemýšlet. Pořád si říkám, že kdybych byl tehdy doma, nestalo by se to. Těch kdyby je ale tolik, že jsem si jako chlap zakázal o tom přemýšlet. Stejně to nikam nevede,“ uvedl zdrcený otec Denisy.

Ondřej Dlouhý si za vraždu vyslechl rozsudek 27 let ve vězení. Ondřej Dlouhý si za vraždu vyslechl rozsudek 27 let ve vězení. | ČTK
Ondřej Dlouhý pracoval jako učitel. Ondřej Dlouhý pracoval jako učitel. | Facebook, Blesk - Ivana Žáková
Ondřej Dlouhý si za vraždu vyslechl rozsudek 27 let ve vězení. Ondřej Dlouhý si za vraždu vyslechl rozsudek 27 let ve vězení. | ČTK

Dnešní odvolací soud Dlouhému prodloužil výjimečný trest na 27 let.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

doktorsafranek ( 5. listopadu 2014 15:59 )

To oblečení na té fotce ukazuje, že tak nějak tíhne k západu. Taky to řešení tou pistolí se hodí spíše pro Kowvboje/pasák dobytka/ než pro učitele

moiaza ( 5. listopadu 2014 13:37 )

Myslím si, že by měl dostat nižší trest. U soudu neřekl jediné sprosté slovo.

sars ( 5. listopadu 2014 12:58 )

 Nechci to zlehčovat ale ta mikina je trefná, (foto)

mekanik ( 5. listopadu 2014 12:45 )

zku.rvysyn měl dostat doživotí

marie60 ( 5. listopadu 2014 12:21 )

adorator: ..mysleli by si, že ošu.kávají holku, že ?

Zobrazit celou diskusi