Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ropného magnáta zabil na letišti opilý Rus s pluhem!

Autor: shp - 
21. října 2014
08:19

Šéf francouzské ropné společnosti Total Christophe de Margerie (†63) zemřel při letecké nehodě na moskevském letišti Vnukovo. Jeho soukromý tryskáč se srazil se sněžným pluhem. Řidič byl zřejmě opilý.

Řidič pluhu, který ze srážky vyvázl bez zranění, byl opilý. „Zjistili jsme, že řidič sněžného pluhu byl pod vlivem alkoholu,“ řekl šéf vyšetřovatelů Vladimir Markin agentuře TASS. Dodal, že zřejmě i řada pracovníků letiště bude po dobu vyšetřování postavena mimo službu.

Z letadla byly podle mluvčí letiště Jeleny Krylovové vyjmuty "černé skříňky", čili palubní záznamníky. Pracovníci vzdušného přístavu jsou momentálně vyslýcháni, nehodu možná také pomohou objasnit záznamy z kamer. Podle televize Rossija 24 vyšetřovatelé berou zřetel na tři verze příčin nehody: selhání lidského faktoru, závadu zařízení či nepříznivé počasí spojené se špatnou viditelností.

Video Ropného magnáta zabil na letišti opilý Rus s pluhem! - redakce Blesk TV, reuters
Video se připravuje ...

Markin později upřesnil, že vyšetřovatelé považují za hlavní verze chybu dispečerů letiště a počínání řidiče vozu na odklízení sněhu. De Margerie byl podle agentury Interfax jediným cestujícím v letounu s francouzskou registrací. Není zatím jasné, proč se vůz na odklízení sněhu nalézal na vzletové dráze. To i další okolnosti nehody má objasnit vyšetřovací komise, kterou vede šéf federální agentury pro leteckou dopravu (Rosaviacija) Alexandr Něradko. Přizváni mají být i francouzští experti.

Na palubě stroje podle mluvčí vyšetřovatelů Taťjany Morozovové zahynula devětatřicetiletá žena a tři muži, všichni francouzští občané. Podle televize LifeNews prý letoun narazil do stroje na odklízení sněhu levým křídlem. "Kdyby něco viděli, nesrazili by se," usoudil jeden z letištních dispečerů. Úlomky stroje jsou prý rozsety ve vzdálenosti až 200 metrů od místa srážky.

Třiašedesátiletý manažer strávil u francouzské firmy prakticky celou svou profesní kariéru, jejím šéfem se stal v roce 2007.

marais ( 22. října 2014 13:57 )

spíše naopak, někdo chce zmařit předání lodí Mistrál RUSŮM, jak se dohodlo v Miláně!

turan ( 22. října 2014 00:38 )

Skoro pravda!Až na to že Ficko plus vláda sankcie proti Rusku schválila,ale u Fica neviete či to čo platilo dnes bude platiť ešte aj zajtra!

turan ( 22. října 2014 00:34 )

Prekvapilo by ma to ,keby bol vodič triezvy!

ninunka ( 22. října 2014 00:34 )

ropný magnát- tak tomu se říká "mít peška"

e.44 ( 21. října 2014 23:39 )

Na vzletové dráze neměl pluh co dělat. Pro start není viditelnost 350m překážkou. Těžko může někdo počítat s tím, že se mu na dráze bude motat opilej kretén, Případně že tam toho opilýho kreténa pošle jinej opilej kretén a pak to na něj svede.

Zobrazit celou diskusi