Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf psychiatrie, která propustila schizofrenní vražedkyni rezignoval: Má černé svědomí?

Autor: dce, ljš, sch - 
15. října 2014
10:13

Ivan Drábek, šéf opavské Psychiatrické nemocnice, rezignoval na svou funkci. Došlo k tomu po domluvě s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem, který si ho ve středu ráno pozval na kobereček, kvůli událostem, které se v úterý staly ve Žďáře nad Sázavou.

Opavská Psychiatrická nemocnice přispěla ke zmírnění léčby Barbory Orlové, která v roce 2012 zaútočila na vychovatelku a děti ve škole v Havířově. Svůj útok zopakovala v úterý ve Žďáře nad Sázavou. Zde ovšem o život přišel šestnáctiletý Petr Vejvoda, když bránil spolužačku, kterou Barbora ohrožovala.

Podle Barbořiny matky se ale dcera chovala po propuštění íz léčebny vzorně. "Byla naprosto v pohodě, já jsem to teď slyšela v rádiu, jsem úplně zoufalá, jestli je to ona, já nemůžu mluvit, nemůžu dýchat, byla úplně úžasná, byla neskutečně empatická, super, pohodová," tvrdila zdrcená žena s tím, že její dcera poctivě brala léky.

Všichni vědí, že jsme nemohli nic ovlivnit. Vše proběhlo lege artis, ale neustál jsem silné mediální tlaky. Je mi téměř 68 let, proto jsem se rozhodl rezignovat, i když jsme neudělali žádnou chybu,“ řekl serveru idnes.cz Drábek.

"Prošetřujeme postup Psychiatrické nemocnice Opava, kde dotyčná byla umístěná k ochranné léčbě a z této léčby byla propuštěna rozhodnutím okresního soudu. Nemocnice dala nějaké stanovisko, to říkalo, že lze přejít na ambulantní péči a jsem velmi překvapen," prohlásil ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

"Na straně druhé si okresní soud nevyžádal jakékoliv reversní stanovisko jiného znalce ani žádný jiný znalecký posudek. A tady musím říct jako ministr i jako lékař, že se velmi podivuji nad tím, že v tomto případě, kdy tady byla jasná anamnéza velmi nebezpečného psychického onemocnění, že pacientka byla agresivní, nikoho nenapadlo si vyžádat posudek, který by řekl, jestli tomu tak je," dodal Němeček.


sores ( 15. října 2014 17:13 )

Propustil ji, tak teď ať se o ní stará. Bude si nadále žít z našich daní, taková bestie. Evidentně za to může ten doktor, a potom jim věřte!

prdyvrdy ( 15. října 2014 14:08 )

a kdo by je mohl propustit, doktoři ??? panebože jen to ne jedná se o to, koho propustit na to stačí obyčejný selský rozum který vyštudovaným chybí. Zákony jsou k ničemu když je blbá hlava- Jak někdo říkal, zákony máme, alek dyž soudci jedou při spodní hranici. Taky musí být kontrola zákonů. telefonovat se v autě nesmí, jezdit nad 130 se nesmí, podjíždět se nesmí a krást se nesmí, zákony nechybí jen je nikdo!!! nedodržuje

prdyvrdy ( 15. října 2014 14:04 )

jo takže když vraždí přízraky tak primářka má pochopení a doporučí ambulanci??? je to prostě krá-va!!!!! Co dělá na takovým postu??? Vážně si ta krá-va myslela, že jí bude schýza vyprávět že je šílená, že má běsy, že bude vraždit??? jasné pochopila zločinnost takového činu a proto udělala ještě horší.

prdyvrdy ( 15. října 2014 13:57 )

kdysi za totáče každý nadřízený odpovídal za podřízené- ty pak mohl tzv. systémem padajícího houna potrestat, ale odpovědnost vždycky nesl vedoucí, ředitel šéf, říkejme si tomu jak chceme. Od dob Klause neodpovídá nikdo za nic, natož za podřízené... takže absolutní beztrestnost. On si vybírá šéf totiž podřízené a měl by je taky kontrolovat- pokud si tam lebedí a chrápe, tak má smolíka.

prdyvrdy ( 15. října 2014 13:53 )

přesně tohle jsem psal taky, bojím se doktorů jak čert kříže, podělali i to co bych si vykurýroval a nakonec jsem opravdu vykurýroval sám. jednají s vámi jako s debilem ani nevědí s kým mluví, ale debil jste ...

Zobrazit celou diskusi