Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vozíčkář si vymyslel znásilnění: Sanitáře soud osvobodil!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: dce, ČTK - 
14. října 2014
11:55

Na podzim 2011 měl bývalý sanitář Oldřich F. údajně znásilnit dospělého pacienta upoutaného na invalidní vozík. Soud už podruhé rozhodl, že je muž nevinný. Nejprve ale uznal, že "určitý" sexuální kontakt s ním měl!

Oldřich vinu od začátku odmítal, sexuální kontakty s mužem ale původně přiznal. Podle soudu se nejednalo o násilí a Vrchní soud v Praze muže dnes v odvolacím jednání pravomocně osvobodil.

Případ se týká událostí z podzimu roku 2011. Padesátiletý Oldřich podle státního zástupce osahával během třech dnů dospělého pacienta, který je po dětské mozkové obrně upoutaný na vozík. Nakonec se prý neúspěšně pokusil i o pohlavní styk. Pacient se o tom svěřil spolubydlícímu na pokoji a pracovníkům nemocnice. Tvrdil, že mu Franc vyhrožoval smrtí, pokud něco prozradí. 

Odlřich při vyšetřování přiznal, že s pacientem určitý sexuální kontakt měl. Je ale podle svých slov heterosexuál a k intimnostem ho donutil pacient výhrůžkami, že se jinak oběsí. Sanitář ale později výpověď změnil a sex popíral. 

Podle soudních znalců je Oldřich lehce mentálně retardovaný. Soudního jednání se neúčastnil. Ochrnutý muž přijel v doprovodu pečovatele a zmocněnce. 

Oldřicha se dříve zastal také personál z novobydžovské nemocnice. Lidé ho popsali jako spolehlivého, nekonfliktního a ochotného zaměstnance. Pacient se prý velmi často dožadoval jeho pozornosti i péče ostatních pracovníků.

salto ( 14. října 2014 15:00 )

Někdo by je měl přebrousit oba, aby příště věděli o čem je řeč

lobotom ( 14. října 2014 12:37 )

To je ta debilní pozitivní diskriminace. Jak vůbec mentálně retardovaný může pracovat na této pozici? A dalšímu mentálovi zas slepě věří všechno co řekne.

Zobrazit celou diskusi