Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tříletý chlapec spadl do výběhu jaguárů: Šelmy jej pokousaly, ale přežil!

Dítě spadlo do výběhu s jaguáry. Zachránil ho až ošetřovatel s hasicím přístrojem. Zázrakem přežilo i pokousání šelmami.
Dítě spadlo do výběhu s jaguáry. Zachránil ho až ošetřovatel s hasicím přístrojem. Zázrakem přežilo i pokousání šelmami.  (Autor: Foto: ČTK, archiv Blesku)
Autor: tp, ČTK - 
12. října 2014
16:00

Strašlivé chvíle zažili návštěvníci i zřízenci v americké zoo, když malé dítě spadlo do výběhu s jaguáry. Šelmy na nej začaly ihned útočit a pokousaly jej na krku a nohou. V zoufalosti na ně otec začal házet, co měl po ruce. Zahnal je až zaměstnanec zoo, který na ně vytáhl hasicí přístroj. Dobrá zpráva: Dítě přežilo!

Tříletý chlapec přežil pád do výběhu jaguárů v zoo v americkém Arkansasu. Zvířata jej podle svědků pokousala, než se dítě podařilo zaměstnancům zahrady zachránit. Nyní je ve stabilizovaném stavu v místní nemocnici, uvedla stanice CNN. Chlapec přišel v pátek na návštěvu zoo v arkansaské metropoli Little Rock se svým otcem a dědečkem.

Ve chvíli, kdy se jeho otec nakláněl přes ohradu nad výběhem, aby pořídil co nejlepší záběry, dítě bez jeho dohledu vylezlo na ohradu a spadlo ze zhruba čtyřmetrové výšky do výběhu.

Zatímco zděšení návštěvníci zahrady začali v panice volat o pomoc, k chlapci se přiblížila dvojice šelem, které na něj vzápětí zaútočily. Jeden z nich jej pokousal na nohou, druhý v oblasti krku. Otec na ně ve snaze zachránit synovi život hodil brašnu od fotoaparátu a cívku od vodní hadice, kterou našel opodál. Jaguáry však nadobro zahnal až zřízenec zahrady, jenž na ně začal stříkat hasícím přístrojem, zatímco jeho kolega slezl po žebříku pro chlapce.

Dítě odvezla sanitka do nemocnice v kritickém stavu se zlomenou lebeční kostí a pokousaným krkem. Během soboty se však jeho stav zlepšil a podle lékařů je mimo ohrožení života. Úřady nyní událost vyšetřují.

salto ( 13. října 2014 09:27 )

Kdyby tam spadla moje manželka, tak potěš Pán Bůh jaguáry

naidka ( 13. října 2014 08:46 )

To se celou dobu tady snažím naznačit.

naidka ( 13. října 2014 08:45 )

Koninu žerou jenom barbaři.

naidka ( 13. října 2014 08:44 )

Už sem dali video - Bleskoví smrťáci si to nemohli nechat ujít.

zprdelechlup ( 13. října 2014 00:38 )

No a? Pujde do salámu . To není špatný maso !

Zobrazit celou diskusi