Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sloní samec Mekong v pražské zoo se nechtěl pářit: Teď zvládl rovnou dvě najednou!

Autor: tho - 
7. října 2014
05:20

Nejsou to ani dva měsíce, co se do pražské zoo nastěhoval nový sloní samec Ankhor. Chovatelé se proto pomalu začali s původním samcem Mekongem loučit. Ten se ale rozhodl o své místo »zabojovat« a začal se pářit s ostatními slonicemi!

Zoo se totiž rozhodla pro výměnu sloního samce z jednoho jediného důvodu – Mekonga totiž dosud nechávaly slonice chladným. „Po příchodu svého konkurenta Ankhora ale změnil své chování a úspěšně pářil Donnu a snad i Janitu,“ informovala Blesk mluvčí pražské zoo Jana Ptačinská Jirátová s tím, že příchod druhého samce byl impulzem ke změně v jeho chování.

Mekong v Praze prozatím zůstává, ale podle rozhodnutí koordinátora Evropského záchovného programu se v budoucnu přesune do jiné zoo. „Zdali se mu do té doby podaří v Praze zplodit mládě, či nikoliv, se teprve ukáže,“ dodala Jirátová.

jity ( 7. října 2014 13:23 )

Ještě chudákovi slonovi bude závidět, že si zapíchá.

abzk ( 7. října 2014 12:36 )

přesně tak. Jenže K0K0TI musej tahat politiku do všeho

abzk ( 7. října 2014 12:35 )

nojasne ( 7. října 2014 10:01 )

Obyvatelstvo by se mělo o sebe postarat samo a nečekat, že to za ně udělá vláda. Jestli máte dost peněz, tak si taky jezděte zapíchat od čerta k ďáblu a pokud ne, tak se nerozčilujte na netu a jděte si nějaké vydělat.

naidka ( 7. října 2014 09:37 )

Listure, vidíš, že slůňat zas tolik není, když měli takové problémy s plemeníkem. O žirafě ani nepiš, nepamatuji, že by mě něco tak strašně rozhodilo a rozčílilo.

Zobrazit celou diskusi