Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Šokující zjištění: Mezi džíhádisty v ISIS jsou i Slováci!

Autor: ljš - 
10. října 2014
13:47

Uřezávají lidem hlavy, obsazují území, která jim nepatří, unášejí a znásilňují ženy svých odpůrců! Přesto se k džihádistům z Islámského státu přidávají další a další Evropané. Podle nejnovějších informací jsou mezi nimi i Slováci!

„V souvislosti s ozbrojenými konflikty ve vícerých rizikových regionech, o kterých ISIS ne náhodou informovala, existují indicie, že Slovensko opustilo v posledním období několik lidí, u kterých vyvstalo podezření, že se zapojili do radikálních projevů v těchto oblastech,“ uvedl pro server Topky.sk mluvčí Slovenské informační služby Branislav Zvara.

Zatímco například z Británie do Sýrie a dalších zemí, kde ISIS válčí, vyjely už stovky lidí, u našich sousedů je toto číslo mnohem menší. „Je zatím jednociferné, což je výrazně pod průměrem zemí Evropské unie,“ dodal.

Podle českého arabisty Jana Čuříka by se ale jednalo o první případ, kdy by se k islamistům přidal někdo z postkomunistických zemí, kde nemají muslimské komunity takové zázemí, jako tomu je právě na západě Evropy a v Americe.

Ke konkrétním jménům Slováků, kteří odešli bojovat do rizikových oblastí, se služba odmítla vyjádřit, aby neohrozila své zdroje.

kar-za ( 20. března 2015 01:22 )

Jste trapní. Nebo mentálně postižení... Každopádně vás musím litovat...

francuz ( 12. ledna 2015 14:31 )

..- s komoušisti nie. Slovensko je jediná krajina vo východnej Europe, kde komunizmus prišiel zo západu. Čo myslíš prečo? VO voľbách po víťaznom únore s prehľadom vyhrala v Čechách KSČ, na Slovensku bola tretia. Ale v celoštátnom priemere bola prvá. Česť práci!

abzk ( 10. října 2014 23:35 )

Žádný šokující zjištění. Zkrátka magoři jsou všude.

foso673 ( 10. října 2014 18:17 )

plod incestu

foso673 ( 10. října 2014 18:15 )

KAKOT

Zobrazit celou diskusi