Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smrt na Masarykově okruhu v Brně: Dva motorkáři zemřeli při závodech!

Dva lidé zemřeli při závodech motorek na Masarykově okruhu v Brně. (Ilustrační snímek)
Dva lidé zemřeli při závodech motorek na Masarykově okruhu v Brně. (Ilustrační snímek)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
21. září 2014
09:01

Dva lidé zemřeli v sobotu při amatérských závodech motocyklů na brněnském Masarykově okruhu. K havárii motocyklů došlo při hromadném startu.

Jeden jezdec zemřel při nehodě ihned, druhého se snažili záchranáři neúspěšně resuscitovat. Uvedli záchranáři na svém webu.

"Další dva zranění muži byli při vědomí a utrpěli těžká poranění. Po nezbytně nutném ošetření a zajištění jsme oba transportovali na Urgentní příjmy brněnských fakultních nemocnic," uvedl mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Jeden z motorkářů je v péči lékařů Fakultní nemocnice Brno. "Utrpěl velmi těžká poranění, jeho stav je nyní stabilizovaný," řekla dnes ČTK mluvčí nemocnice Anna Mrázková.

Podle mluvčího brněnského okruhu Jiřího Smetany se nehoda stala při komerčním pronájmu trati. "Šlo o klubové závody," uvedl Smetana.

gabreta ( 21. září 2014 13:24 )

Ano škoda mladých životů. Ale s tím rizikem se do závodů jde, jako do dalších adrenalinových sportů. A že jich jde vypočítat dlouhá řada a nemusý být motoristický!! A životní prostředí? Kdysi dostal Finský ministr životního prostředí od novinářů dotaz, proč Finsko jako země hodně dbající na ekologii, nezruší automobilové závody. Odpověděl, že nejdřív musí omezit zátěž životního prostředí z továren a průmyslu, pak že se může uvažovat o sportu, který to prostředí zatíží minimálně! Asi není blbej!!

janowo ( 21. září 2014 12:08 )

Právě proto,že jsi ***,ale ochablej.

vrahrychtar ( 21. září 2014 12:05 )

nejhorsi kombinace .... motorkar/pejskar

odol ( 21. září 2014 11:51 )

japos22 ( 21. září 2014 11:44 )

Moc nebezpečný sport

Zobrazit celou diskusi