Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

To musíte vidět: Šílené náhrobky ruských mafiánů!

Autor: shp - 
5. září 2014
05:50

Devadesátá léta byla v Rusku dobou výstředností! Ti, kteří měli blízko k vládě, si užívali zisku z nového privatizovaného ekonomického systému. Byla to doba, kdy se k moci dostali gangsteři, a v ulicích ruských měst začaly takzvané mafiánské války.

Mafiáni se zabíjeli navzájem, aby si co nejvíce namastili kapsy. V ulicích tekla krev a umírali nejenom ti, kteří se gangsterům znelíbili, ale zemřela i spousta nevinných lidí.

Každý významnější mafián se pak dočkal pompézního pohřbu, na kterém nezřídka také docházelo k násilí, a byl pohřben do hrobu s expresivní a osobitou malbou jeho samotného.

Podobný náhrobek má v Česku zavražděný syn úspěšného podnikatele. Ty ruské jsou ale mnohem pompéznější. Tyto fotky vznikly na hřbitovech u ruského Jekatěrinburgu a ukrajinského Dněpropetrovsku.

aluman ( 6. září 2014 22:20 )

Ty, při tvé hlouposti, by ses vůbec neměla ozývat, natož někoho napadat. Termín pravý kámen je holý nesmysl a už vůbec není opakem podřadného kamene. Náhrobky o kterých je článek jsou ze vzácného černého mramoru, který se v Rusku nevyskytuje, tudíž je tam dovážen. Kubický metr nezpracovaného černého mramoru přijde zhruba na 30 tisíc. Zpracováním jeho cena stoupne 3 - 5x. Ta podle tebe malba podprůměrného malíře, je ve skutečnosti gravírování, dosti technicky i finančně náročné přenesení fotografie do povrchu mramorového náhrobku. Příště než někoho tak velice hloupě napadneš, tak jako mě, zkus si nejdříve rozšířit vzdělání a poznatky.

jana999 ( 6. září 2014 20:39 )

co tu kecáš za nesmysly v rusku je pravý kámen hodně levný protože si ho sami těží, to co je tam namálováno zvládne každý podprůměrný malíř, který ti to udělá za flašku vodky.

jana999 ( 6. září 2014 20:33 )

tak nejšílenější pohřeb sem zažila v irsku, nejdřív se okolo rakve tancovalo a o půl noci se tělo dávalo do hrobky na hřbitově, kde párty pokračovala

alenam ( 6. září 2014 14:31 )

Pieta, dodržování tradic, to ano. Náhrobky za statisíce, ne. To je výsada bohatých a pokud mohu soudit podle fotografií, tak snobů bez vkusu. Primitivní člověk si sice kvůli tradici odtrhává i jídlo od pusy ale těžko kvůli tradici koupí náhrobek za tolik kolik si mnozí z nich nevydělají za celý život.

sugarbitter ( 6. září 2014 13:55 )

 V chudých zemích se hodně dbá na pietu. Slaví se čtyřicet dní od úmrtí, dělají se dorty, jí se na hrobu,a td. A prestiž jsou i narozeniny prvorozeného syna. Tihle lidi, i když nemají pomalu co jíst, tak na tohle peníze dají. Je to rimitivnost, ale oni už jsou tací.

Zobrazit celou diskusi