Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Požár domova důchodců v Heřmanově Městci: Evakuovali 50 seniorů!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policejní deník)
Autor: ČTK, ljš - 
1. září 2014
09:06

Ohnivé peklo! Hasiči od nočních hodin likvidují požár půdního prostoru Domova pro seniory v Heřmanově Městci na Chrudimsku. Evakuovat proto museli 50 lidí, nikdo ale naštěstí nebyl zraněn.

"K požáru jsme byli přivolaní kolem 03:00. Na místě stále zasahuje sedm hasičských jednotek," uvedl operační důstojník před 08:00.

Požár je již lokalizován, hasiči vyklízejí půdu, aby mohli zakrýt střechu plachtou. Příčina požáru se zatím zjišťuje, škoda ještě není vyčíslena.

"Dostali jsme nabídku od zřizovatele i od sousedního domova v Heřmanově Městci, jestli potřebujeme nějakou pomoc, ale domnívám se, že to zvládneme sami. Lidi nouzově ubytujeme ve společenské místnosti, kanceláři nebo místnosti rehabilitace," řekla ředitelka domova Marie Málková. Některé pokoje jsou neobyvatelné, na jiné budou dány přistýlky. Některé seniory si také přechodně vezmou domů příbuzní.

Domov pro seniory v Heřmanově Městci je příspěvkovou organizací zřizovanou Hlavním městem Praha. Sídlí na místním zámku, má zhruba 140 klientů.

gogo ( 1. září 2014 09:22 )

Možná, že požár úmyslně založil některý z nedočkavých dědiců..

Zobrazit celou diskusi