Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Reportérka se zlatým srdcem: Sotonová se po smrti táty starala o babičku s dědou

Autor: dce, kon, nec - 
20. srpna 2014
11:31

Osudy rodiny mladé reportérky České televize Jany Sotonové (†28), která zemřela v neděli při tragické autonehodě, patří k těm nejsmutnějším. Loni v létě zemřel Jany tatínek a letos přišli nemocní prarodiče i o Janu. Jejich život bude teď velmi osamělý.

Jana se v loni po smrti svého otce Slávka přestěhovala do Chrudimi k babičce Libuši (80) a dědečkovi Blahoslavovi (85). Nechtěla, aby tam byli sami. „Jana se sem nastěhovala letos v dubnu, aby se o ně postarala. Babička má nemocné srdíčko. Měla jít na operaci, ale bylo by to příliš velké riziko,“ prozradila deníku Aha! s pláčem rodinná přítelkyně.

„Zasáhlo mě to. Byla to dobrá duše, usměvavá holka. Ráda jsem koukala na její reportáže. Chtěla pomáhat lidem a tady doma babičce a dědovi opravdu moc pomáhala. Je mi moc líto, co se stalo,“ doplnila.

Byli to babička a dědeček, kdo byl o smrti milované vnučky informován jako první. Po celé události za nimi musela přijet policejní psycholožka a lékař. Dali jim sedativa na uklidnění. „Je to hrozná tragédie. Přišli o jediného syna a teď o vnučku,“ prohlásila kamarádka. Evu (55), Janinu matku a učitelku v mateřské škole, zastihla otřesná zpráva, když byla na chatě.

Jana zemřela v neděli dopoledne při dopravní nehodě u obce Zámrsk u Vysokého Mýta. Řidič auta, v němž jela i se svým milovaným pejskem Marleym, zřejmě nedal přednost autu na hlavní a vjel do křižovatky. Boční náraz byl pro Janu i jejího psa smrtelný. Ostatní účastnici nehody vyvázli s lehčími zraněními.

erene ( 20. srpna 2014 13:47 )

Je na to jednoduchá pomůcka - když je vám 10 let,tak je mrtvých 10 procent vašich vrstevníků,ve 100 letech je mrtvých 100 procent lidí ! Když je vám 50,tak už umírá 50 procent vašich vrstevníků..po 60tce je mrtvých 60 procent..atd..

momoko ( 20. srpna 2014 13:45 )

to jo no

erene ( 20. srpna 2014 13:44 )

no to už je teď jedno..ona umřela ve 28 letech..což je o 52 let dříve než měla umřít dle průměru..

erene ( 20. srpna 2014 13:43 )

tak to asi napsali blbě..napsali,že řidič z toho druhého auta byl stejně starý jako ona..

momoko ( 20. srpna 2014 13:41 )

Muž (28) za volantem stříbrné audiny ignoroval značku STOP a vjel z vedlejší na hlavní silnici mezio Stradouní a Zámrskem. Zprava do jeho vozu narazil Volkswagen Passat jedoucí po hlavní. Řidič (38) volkswagenu už nedokázal zabránit srážce

Zobrazit celou diskusi