Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Napálila podvodníčka: Falešný asistent Kohout naletěl falešné zvukařce

Autor: dce - 
14. srpna 2014
16:34

Středeční protiromská demonstrace v Děčíně měla komickou dohru. Známého podvodníka Lukáše Kohouta napálila aktivistka Lucie Bittalové. Svou jednoduchou sabotáží udělala z demonstrace frašku. A Kohout? Ten prý vše věděl.

Lukáš Kohout, známá firma v českých podvodnických kruzích. Nejprve za stání peníze procestoval celý svět jako falešný asistent předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana, později zneužil výroky politických kandidátů a skupinu Čechomor k propagaci své osoby k volbám. Vydával se za asistenta Hany Marvanové a za novináře. Kam se hne, tam vyvolává konflikty. A ne jinak tomu bylo i na středeční protiromské demonstraci.

V roce 2011 se stal šéfem protiruského hnutí ve Varnsdorfu, s čímž souvisí i dlouhá řada demonstračních akcí prozatím zakončená tou středeční v Děčíně. Ta však skončila jeho velkým neúspěchem. Lucie Bittalová, zastánkyně opačného názoru než má Kohout, totiž organizátora akce oslovila a nabídla mu zvukovou aparaturu pro demonstraci. S Kohoutem se několik dní domlouvali na detailech. Bittalová dokonce zapojila známého, který Kohoutovi volal a vydával se za zvukaře, píše server idnes.cz.

Dnes se Kohoutovi všichni smějí – na internetu je totiž k dispozici přepis jejich poslední komunikace v den demonstrace. Kohout se podle plánu v poledne v Děčíně usadil v kavárně a na ženu i s aparaturou začal trpělivě čekat. Ve dvě se ale stále nic nedělo: „Tak kde jsi?“ psal jí. Bittalová se omlouvá, že zabloudila, že ale brzy dorazí. Před tři čtvrtě na tři se situace opakuje: „Kde jsi prosím tě?“ Lucie se vymlouvá na hroznou cestu, ale tvrdí Kohoutovi, že už je u Děčína.

Kolem třetí píše, že parkuje a jde za ním. O pár minut později jí opět Kohout píše: „Jak to vypadá?“ Jen pár minut před čtvrtou mu Bittalová odepíše: „Sorry, jsem na tenise, ty kudrnatá p…“ A tím vše končí - Kohout dostal za vyučenou. Vše psala v klidu z gauče v obýváku. Tvrdí, že Kohout jí jednoznačně věřil, i když je její profil na facebooku jasně proti nacionalistům. Kohout nějakou přehnanou důvěru ale popírá. „Já nechci říct, že jsem to úplně tušil, ale měl jsem nedůvěru hned od začátku,“ prohlásil. Na ozvučení mu prý ani nezáleželo.

Opak je ale pravdou. Celou akci právě kvůli chybějící aparatuře odvolali, důvod ale oficiálně neuvedli. Je to ale jasné – publikum bylo znechucené. Mluvčí z improvizovaného tribuny na korbě multikáry skoro nikdo neslyšel. Přestože byla akce krátká, byli zatčeni dva demonstranti – oba za nadávání přítomným Romům.

Vtipná konverzace dvou podvodníčků na facebooku Vtipná konverzace dvou podvodníčků na facebooku | Facebook