Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

30 milionů za chybu nemocnice! Dítě se narodilo ochrnuté, slepé a hluché

Vinohradská nemocnice se pěkně prohne. Za poškození zdraví musí vyplatit 30 milionů
Vinohradská nemocnice se pěkně prohne. Za poškození zdraví musí vyplatit 30 milionů  (Autor: David Malík)
Autor: simao, ČTK - 
23. června 2014
11:36

Narodilo se jim slepé, hluché a ochrnuté dítě. Ale nemuselo to tak být... Za zpackaný porod však nyní má přijít rekordní odškodné. Celkem 30 milionů musí Vinohradská nemocnice vyplatit rodině za chlapce, který vyžaduje celodenní péči rodičů.

Porod proběhl v roce 2009. Byl sice plánovaný, skončil ale ochrnutím a slepotou a hluchotou dítěte, které nyní vyžaduje celodenní péči.

Obvodní soud pro Prahu 10 dnes nepravomocně přiznal 30,3 milionu korun jako odškodné rodině postiženého chlapce. Zaplatit ho má pražská Vinohradská nemocnice. Žádná nemocnice neplatila více....

Nemocnice se podle zmocněnce rodičů Antonína Tunkla zachovala nezodpovědně a porod nebyl veden správně. Tunkl před soudem hovořil o "šlendriánu" a špatné organizaci práce na porodnickém oddělení vinohradské nemocnice. Zástupce nemocnice tato tvrzení odmítl a požadovanou částku označil za nepřiměřenou. Přijatelné by podle něj bylo zhruba deset milionů korun.

Nejvíc do teď zaplatili ochrnuté matce dvou dětí

Zmocněnec rodičů Tunkl původně žádal 18 milionů korun, po revizním posudku ale částku zvýšil, přičemž soud ji dnes celou uznal. Protistrana zvažuje, zda se odvolá. Tunkl novinářům po jednání řekl, že je ochotný se sejít k dalšímu jednání a přistoupit i na nižší částku.

Nejvyšší odškodnění přitom odvolací Krajský soud v Plzni přiznal ochrnuté matce dvou dětí z Horního Slavkova na Sokolovsku. Zuzaně Rokosové v roce 2003 v sokolovské nemocnici lékaři při angiografii vstříkli kontrastní látku, na kterou byla zřejmě alergická. Upadla do kómatu, je ochrnutá, pohybuje jen hlavou a nemluví. 18 milionů tehdy zaplatil kraj.

abcd.adcb ( 23. června 2014 14:28 )

Dnes tu budu jako abcd.adcb, bum-bac-bum, tigrusenko, a několik dalších.

abcd.adcb ( 23. června 2014 14:21 )

wimrova zpověď: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/258629/zpoved-homosexualniho-prostituta-a-na rkomana-pavla-vedu-hnusny-zivot.html

daisies ( 23. června 2014 14:08 )

Je to neštěstí.

ninga ( 23. června 2014 14:00 )

pokud nejde o úmyslný trestný čin, a to nejde, bude podstatná část vyplacena z pojistky

.abcd.abcd. ( 23. června 2014 13:28 )

Zmocněnec rodičů by měl držet hubu a nepřistupovat na nižší částku. On se starat nebude!

Zobrazit celou diskusi