Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Silniční pirát Lacina je volný: Z dálnice vytlačil auto. Pustili ho v půlce trestu

Luboš Lacina u soudu, od kterého si odnesl za incident na dálnici D1 pětiletý trest. Odseděl si půlku
Luboš Lacina u soudu, od kterého si odnesl za incident na dálnici D1 pětiletý trest. Odseděl si půlku  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao - 
20. června 2014
09:23

Předvedl neuvěřitelný zkrat, když vytlačil z dálnice auto, ve kterém jela řidička Zuzana U. se svým přítelem Markem. Silničního piráta Luboše Lacinu za to soud potrestal pěti lety vězení. Nyní je však opět na svobodě. Odseděl si půlku trestu, zbytek mu prominuli.

"Ing. Luboš Lacina byl podmíněně propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody v trvání pěti let usnesením Okresního soudu v Třebíči ze dnes 26. 2. 2014," sdělila Právu Zita Havlíčková z kanceláře předsedkyně Krajského soudu v Praze. Právě v únoru tak byl Lacina nenápadně propuštěn. Zákaz řízení mu i nadále běží.

Řidič dostal pět let za děsivý incident na dálnici z 22. března 2010. Tehdy z D1 doslova "vystřelil" osobák se dvěma lidmi - ve svém superbu do nich narazil z boku, auto, na které zaútočil, skončilo mimo vozovku a on jel dál... Nehodu však zaznamenala dálniční kamera z mýtné brány.

Manažer pivovaru Lacina předvedl velký zkrat, podle znalců byl přitom předtím vyrovnaným řidičem a najel 750 tisíc kilometrů údajně bez nehody. "Jednání obžalovaného naplnilo znaky zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu... Musel si uvědomit, že vozidlo v rychlosti 110 až 130 kilometrů za hodinu je nebezpečnou zbraní," uvedl však soudce Ivo Zelinka.

Video  Takhle Lacina vytlačil auto z dálnice  - TV Prima
Video se připravuje ...

Žalobce označoval Lacinovu pohnutku za malichernou. Lacina se prý mstil za to, že žena v mazdě příliš pomalu předjížděla vozidlo v pravém pruhu... "Pokud se jednalo o odplatu, tak jde o zvláště zavrženíhodnou motivaci," okomentoval Lacinovo jednání soudce. Lacina je jedním z nejznámnějších silničních pirátů. Dalším pak je Aleš Trpišovský, který nebezpečně vybržďoval pomalejší řidiče ve svém autě s poznávací značkou 2222.

andreslawicky ( 20. června 2014 19:30 )

To bylo keců a je venku tak doufám že obětuje nějakou tu kačku a nechá těm lúzákúm pořádně srovnat držku aby si taky nějaký čas užili.Je vždy třeba po propuštění odměnit právě Ty kteří vás tam dostali to je vždy potom vyrovnán účet na obou stranách

ikolop ( 20. června 2014 15:15 )

Souhlasíme a jsme v šoku, že takový člověk nedostal za pokus o vraždu víc let.

ikolop ( 20. června 2014 15:14 )

Souhlasím

popocatepetl ( 20. června 2014 09:52 )

No vida - hrozilo mu 12 let a za 2,5 roku je volný. Člověk by si myslel, že bulvár bude dobře sledovat, co se s ním stalo a kdo tak amorálního, psychicky labilního, nesoudného a nebezpečně mstivého člověka, který má za sebou zákeřný pokus o vraždu zaměstná. Každý má dostat druhou šanci, ale tohle individuum ... jen po dvou a půl letech vězení za něco tak strašného ... to snad ne. Jenže bulváru už 4 měsíce unikly, tak teď se snažte víc!

Zobrazit celou diskusi