Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná smrt Martinky (†0,5): Nikdy nemarodila a vzali nám ji zdravou, tvrdí rodiče

Autor: Kateřina Moravcová - 
16. června 2014
06:26

Dana (27) a Martin (42) stále přemýšlí nad smrtí své milované dcery Martinky (†0,5 roku). Holčička zemřela v kojeňáku poté, co ji tam odvezla sociálka.

Smrt Martinky je velká záhada. Podle rodičů byla úplně zdravá. „Narodila se v termínu, porod proběhl také bez problémů. Nikdy nemarodila. Dokonce jsme ve čtvrtek byli na půlroční kontrole u doktora. Poslouchal jí srdíčko,“ vypráví maminka Dana. Vstupní prohlídku navíc absolvuje každé dítě, které se do kojeneckého ústavu dostane. Holčička v něm ale v pondělí kolem 4. hodiny ráno začala kolabovat. Před šestou ji oživovala přivolaná záchranka. Bohužel marně.

Všude ji vidí

Podle informací Blesku zemřela na syndrom náhlého úmrtí. „Pořád tomu nemůžu uvěřit. Všude ji vidím. Zajímalo by mě, co se tam dělo. Je už po pitvě, ale výsledky nám zatím říct nechtějí,“ dodala s pláčem Dana. Ta by si nejvíc přála mít u sebe druhou, o rok starší dceru Andrejku, kterou sociálka také do kojeňáku odvezla. „Můžeme ji navštívit. Jenže nevím, jestli jí to neublíží, když nás tam uvidí. Domů nám ji vrátí. Prý až skončí vyšetřování, a to může trvat i měsíc. Další dítě mít nemůžu, nechala jsem se podvázat,“ přidala maminka.

Sledovala je sociálka

„Jsme sociálně slabí. Nemáme peníze. Sociálka takové případy jako my kontroluje, aby se přesvědčila, že dětem dáváme najíst a v jakých podmínkách žijeme. My jsme se ale o holky vždycky dobře starali.“ Děti minulou neděli rodičům úředníci odebrali zřejmě na žádost policie, která přijela na udání řešit jejich rodinnou hádku.

jana999 ( 16. června 2014 15:47 )

tak to je snad normální, kojenák je jako nemocnice

jana999 ( 16. června 2014 15:46 )

ale pomůžou, chudáka dneska nechají chcípnout, první musíš zaplatit a pak se s tebou lékař baví

jana999 ( 16. června 2014 15:43 )

ale vezme, podívej se do děcáku samí cigoš

aledis ( 16. června 2014 13:40 )

Deti neodebraly kvuli hadce, ale kvuli tomu ze je rodice nechaly cely den stat pred hospodou/obchodem v kocarku zakryte dekou a sami tam popijeli, opili se, hadali se atd. Proste se o ty deti nestarali - takze holkcicka sice zemrela az v kojenaku, ale na nasledky te dehydratace atd. kterou zavinili rodice. Meli ji ale v tom kojenaku lip hlidat, to je pravda. Ale prvotni pochybeni bylo u rodicu.

aledis ( 16. června 2014 13:39 )

Nejak tady zapomneli dodat ze rodice popijeli cely den pred hospodou/obchodem a obe deti nechaly v tom vedru venku v kocarky zakryte dekou, takze obe holcicky byly prehrate/dehydratovane/na pokraji kolapsu. I v tom pripade ale nechapu, proc je nepozorovaly tak, aby mely jistotu ze jsou v poradku. Takze pochybeni na obou stranach, ale tyto milujici rodice celi den pili a o dcery se nestaraly - proto byly odebrany.

Zobrazit celou diskusi