Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Dvakrát ji střelili a hodili do kanálu! Další Pákistánku (18) chtěla rodina zabít kvůli lásce

Autor: šim, ČTK - 
6. června 2014
13:48

Další otřesný případ jako přes kopírák, jen tato 18letá pákistánská žena měla více štěstí než těhotná žena, kterou její vlastní rodina ukamenovala k smrti před několika dny. Saba útok otce, strýce, bratra a tety jen zázrakem přežila!

Čím se dívka jménem Saba provinila? Bez souhlasu rodiny se před pěti dny provdala za muže, kterého milovala. Rodina s tím však nesouhlasila. Proto ženu unesli do jiného města, tam ji dvakrát střelili a její tělo zabalené do pytle hodili do kanálu. Mysleli si, že je mrtvá a že se tak jejího těla zbaví.

Saba měla prostřelenou tvář a ruku. Ve vodě po několika minutách nabyla vědomí a jako zázrakem se z kanálu vyškrábala na břeh, kde jí naštěstí pomohli kolemjdoucí.

„Je to statečná dívka. Dokázala se dostat z kanálu a doslova se připlazila k benzínce, kde jí pomohli. Zavolali záchranku, která ji okamžitě odvezla do nemocnice,“ řekl médiím mluvčí tamních policistů.

Tento hrůzný případ, který měl naštěstí dobrý konce, se stal jen pár dnů od šíleného ukamenování těhotné ženy (†25), která se také proti vůli rodiny provdala za muže, kterého milovala. Pro pákistánské rodiny lpících na tradicích je svobodné rozhodnutí a výběr partnera hanba a pošpinění cti.

Pákistánská policie už ve čtvrtek zatkla dva bratry ukamenované ženy. Muži se prý spolu s dalšími příbuznými na vraždě podíleli. Policie za účast na vraždě zadržela také muže, kterého Farzaně určila za manžela rodina. Už krátce po útoku byl zatčen ženin otec, minulý pátek potom další čtyři osoby, mezi nimi Farzanini bratranci a strýc.

Xeen ( 6. června 2014 20:51 )

Je to v zásadě zejména otázka víry, tradic a nedostatku vzdělání. Většina náboženství je založena na principu totalitních režimů (jediná pravda je ta naše, vyžadována je absolutní poslušnost nastaveným pravidlům). Pod tímto vlivem se logicky vychovávají stejně "tolerantní" bytosti. V zásadě všechny tyto "nezpochybnitelní svaté zákoníky" mají obdobný pravidla Když vezmeme naši místní verzi, která je vůči některým jiným poměrně tolerantní máme tam: Bible Přísloví 23,22: „Poslouchej otce, který ti dal život, a nepohrdej svou matkou, když přijde do let.“ Takže v zásadě, rodiče určí partnera, neuposlechnutí je bráno jako provinění se Bibli. Bible Přísloví 13,24: „Prut nepoužívá ten, komu je jeho syn lhostejný, kdo ho má rád, zavčas ho i trestá.“ U nás prutem, v Pákistánu kamenem nebo pistolí. Principy jsou velmi podobné, odlišnosti v zásadě minimální. Zásadní rozdíly jsou jen v konkrétním provedení "trestu za neposlušnost". Příčiny těchto činů vycházejí ale ze stejně demagogického základu "absolutního nezpochybnitelného zákona" /Bible/Korán/Talmud/Kodžiki... jehož porušení si zaslouží trest. Z tohoto pohledu se pochopitelně provinili i rodiče, protože svou dceru nevychovali k poslušnosti dle svaté knihy a z jejich pohledu je vražda vlastního dítěte formou pokání (a vlastně i trestu pro ně samotné za selhání ve výchově). Ze svého fanatického pohledu volí "menší zlo". Pokud dceru nepotrestají, hrozí zatracení celé rodiny (nepotrestáš = její zločin schvaluješ). Jejím zabitím (které opravdu nedělají s radostí a nadšením) je pro ně řešení "zachránit zbytek rodiny před hříchem". Neomlouvám je, ale není to tak černobílé. Ti lidé jsou prostě jen zmanipulované ovce s omezenou odpovědností za vlastní činy a to co dělají, dělají v dobré víře vzhledem k vzdělání, kterého se jim dostalo.

ninka64 ( 6. června 2014 17:57 )

To nejsou lidi, to jsou zrůdy!

marie60 ( 6. června 2014 16:04 )

 Tohle nikdy nepochopím..jsou to zrůdy a takové lidi by měli tvrdě potrestat Nejlepší je kulka mezi oči....pif paf !!!

maruch ( 6. června 2014 15:47 )

Poloopice vyhubit

Zobrazit celou diskusi