Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neskutečný případ šarlatánství: Leukémii léčil tleskáním

Léčitel Jiří Suchý nechal Marcela zemřít.
Léčitel Jiří Suchý nechal Marcela zemřít.  (Autor: reprofoto Youtube)
Autor: pom - 
30. května 2014
13:32

Marcel Wimmer zemřel na leukémii v obrovských bolestech. Nejspíš by ale ještě dnes žil - kdyby nepřestal chodit k lékaři a nevyhledal léčitele Jiřího Suchého. Ten nechal Marcela dojít až na samé dno, ze kterého už se nedostal. Když ale Suchého konfrontoval novinář, lhal mu do očí!

Marcel Wimmer trpěl leukémií, na niž v lednu letošního roku zemřel. Pravděpodobně by ale stále mohl žít - kdyby neodmítl klasickou léčbu a nezačal se léčit alternativně. Vyhledal společenství Slunce naděje s přesvědčením, že ho vyléčí. Nemoc však rychle postupovala.

Marcelovi rodiče ho začátkem roku dovezli do sídla společnosti ke guruovi Jiřímu Suchému. Ten pacientovi spílal za to, že navštívil normálního lékaře. „Vysvětlili mu, že když se dostane tělem, bolestmi na totální dno, že se vlastně znovu narodí a bude sám léčit lidi,“ řekla pro rozhlas.cz Marcelova kamarádka Jiřina Dvořáková.

Pak se Marcelovým rodičům ozvali s informací, že jejich syn je zdravý už na 80 procent a že si ho mohou odvézt domů. Jenže když rodiče do sídla přijeli, viděli jen, jak jejich nemohoucího syna nesou ze schodů. Zemřel jim v náručí přímo před sídlem Slunce naděje.

Podivné praktiky sekty se rozhodli prozkoumat novináři z Radiožurnálu - k léčiteli poslali člověka s fiktivním nádorem a vše, co se u něj odehrávalo, si pečlivě natočili. Suchý ho zavedl do místnosti a k „léčbě“ přizval i svoji manželku.

Ta měla za úkol nádor diagnostikovat, sám Suchý potom pacienta léčil. Nutno podotknout, že velmi zvláštním způsobem: tleskal, luskal a mával rukama. Po několika podobných sezeních se nechal slyšet, že nádor je na ústupu. A kolik si za to řekl peněz? Takřka nekřesťanskou sumu! 1 800 stálo vlastní léčení, dohromady s léčivou vodou měl fiktivní pacient zaplatit 3 500!

Když ho pak novinář přišel osobně vyzpovídat, Suchý nejprve tvrdil, že není léčitel, že provádí jen jakýsi „odblok“. Pak mu ale slova došla.... Podívejte se na jeho reakci!

ladybug ( 31. května 2014 04:23 )

claudinka38: mám chronickou leukemii a na tu neberu nic. Já si ani nejsem jista, jestli nějaké prášky existují, jen chodím na kontroly 2x za rok. Vezmou krev a to je vše. Držím palce, ať ta transplantace dopadne dobře. No mně doktorka říkala, že kdyby moje leukemie se změnila na akutní, že pak nasadí chemoterapii, aby mi zachránila život. O transplataci nebyla řeč. Možná záleží na věku, já už jsem důchodkyně.

zelena.karkulka ( 30. května 2014 22:38 )

Cýkorka léčitelem...dobrej vtip...strašnýže těmhle někdo může věřit

illis ( 30. května 2014 18:51 )

ladyburg Dobrý léčitel s lidským přístupem léčí za symbolickou odměnu a ne pro peníze.

illis ( 30. května 2014 18:48 )

claudinka38 Hodně zdraví a úspěch transplantace, sílu a oporu Vám přeji.

kodlofon ( 30. května 2014 17:38 )

Spis tonouci se stebla chyta.Az ty budes mit rakovinu nech si zmerit iq hnoupku.

Zobrazit celou diskusi