Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jsme národ pijanů: Češi pijí víc alkoholu než Rusové

Češi jsou podle WHO jedni z největších pijanů na světě a měli by ubrat.
Češi jsou podle WHO jedni z největších pijanů na světě a měli by ubrat.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
13. května 2014
16:53

Světová zdravotnická organizace (WHO) bije na poplach a varuje nás Čechy, že jsme příliš velcí pijani. Podle jejího průzkumu vypije průměrný občan Česka 13 litrů čistého alkoholu ročně. A to je šílené!

Podle WHO patří Česká republika mezi země s velmi vysokou spotřebou alkoholu. Světový průměr v jeho konzumaci je 6,2 litru, my jsme na tom o poznání hůře. Na jednoho Čecha totiž připadá 13 litrů čistého alkoholu, což je skutečně síla. Jako národ však potvrzujeme trend, že nejvíce chlastu propadají Evropané.

Čeští lihovarníci: Je to nesmysl!

Alkoholu propadají více muži než ženy. Čech do sebe ročně podle WHO nalije 18,6 litru alkoholu. Podle předchozí analýzy WHO vycházející z let 2003 až 2005 vypil v průměru každý dospělý občan ČR ročně 16,45 litru čistého alkoholu. Například čeští lihovarníci ale čísla WHO označili za nadsazená.

Český statistický úřad za stejné období uváděl spotřebu 10,2 litru čistého alkoholu na osobu. Podle WHO jsme horší pijani než Rusové. Průměrný obyvatel země, která je nechvalně proslulá svou silnou vodkou, vypije „pouze“ 15,1 litru čistého alkoholu ročně. No, máme se opět za co stydět, Češi!

Mapa spotřeby čistého alkoholu na osobu. Mapa spotřeby čistého alkoholu na osobu. | WHO

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jaromir123 ( 14. května 2014 11:23 )

Nevidím v tom problém. Nedávné studie (uvedení i zde) prý tvrdí, že pití je zdravé. Asi budeme nejdravějším národem. Nebo ne ?

chanel5 ( 14. května 2014 08:46 )

..oprava - vypadla mi část věty: Slaboši se opijou, silní jedinci to nepotřebují. Češi až moc sní, ale pro své sny nejsou ochotni dostatečně dost udělat. Nejraději hned a zadara.

chanel5 ( 14. května 2014 08:44 )

Koko proč? Protože nepiji, neberu drogy, nekouřím? Já umím i bez těhle berliček žít a věř, že žiji dobře, snad právě proto, že mě nic netáhne dolu.

chanel5 ( 14. května 2014 08:43 )

To by se nedalo vydržet nikde, to není o tom, ale je to v lidech. Slaboši se Většina alkoholiků vám řekne, že snil o tom či onom, ale že to nedopadlo a tak začal chlastat. Někdy si říkám, že je to už taky v genech.

turan ( 14. května 2014 07:05 )

Ruský fašista:To sú údaje z predaja "Oficiálneho" alkoholu!"V Rusku sa vypije viac domácej Samohonky,ktorú nemajú pod kontrolov úrady ,takže nie sú evidovabné!

Zobrazit celou diskusi