Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Právník zfetovaného starosty: Má problémy s drogami a potřebuje dovolenou!

Autor: shp, ČTK - 
1. května 2014
07:50

To snad nemyslí vážně! Skandálně proslulý starosta kanadského Toronta Rob Ford má problémy s návykovou látkou a potřebuje dovolenou. Novinářům to řekl Fordův právní zástupce. Starosta si prý svůj stav uvědomuje a chce s ním něco dělat, řekl advokát Dennis Morris bez dalšího upřesnění.

Kanadský list The Globe and Mail ve středu napsal, že má k dispozici nový videozáznam, na němž Ford kouří crack. Obrázky prý byly minulou sobotu tajně pořízeny v domě Fordovy sestry. Zda je právě tato droga důvodem starostovy nynější "dovolené", není ze zprávy jasné.

Rob Ford loni vyvolal mezinárodní pozornost řadou incidentů, zejména přiznáním, že užíval crack. Odstoupit odmítl a dal na vědomí, že v říjnu hodlá znovu kandidovat, přestože ho řada Kanaďanů kritizuje. Městské zastupitelstvo ho zbavilo většiny pravomocí, aby ho přinutilo rezignovat. Ford ale odolal a odvolat z funkce ho radní nemohou.

Ford, který v minulosti připustil i problémy s alkoholem, je v Torontu značně nepopulární. Jeho rezignaci podle průzkumů veřejného mínění požaduje drtivá většina obyvatel města.

sars ( 1. května 2014 13:59 )

 Vsichni politici na svete by meli brat drogy a povinne ze zakona(na drogach budou pro spolecnost mene nebezpecni)

maryfox ( 1. května 2014 08:42 )

Tento pán svým "půvabem" může soupeřit s Milošem Zemanem.Ten si taky udělal dovolenou, i za přispění Boromejek,když mu jeho droga přistrčila kobereček.

Zobrazit celou diskusi