Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zfetovaný a opilý starosta hulákal: Zabiju tě a vydloubu ti oči!

Autor: shp, ČTK - 
8. listopadu 2013
07:34

Starosta největšího kanadského města Toronta, Rob Ford, si uřízl pořádnou ostudu. Deník Toronto Star na svém webu zveřejnil video, na kterém rozzuřený starosta pod vlivem drog a alkoholu ječí: „Já toho chlapa ku**a zabiju. Povídám ti, vražda prvního stupně. Vydloubu mu oči a vyrvu hrdlo!“

"Ano, kouřil jsem kokain ve formě cracku," řekl Ford novinářům při narychlo svolaném brífinku. Pověsti o tom, že existuje video, na němž je Ford zachycen při kouření cracku, se objevily již v květnu. Ford nejprve tvrdil, že žádný videozáznam neexistuje a odmítal odpovědět na otázky, zda crack někdy užíval. Nicméně torontská policie minulý týden potvrdila, že má záznam z protidrogové operace, na němž se objevuje i starosta.

Chci vidět, v jakém jsem byl stavu

"Byly to chvíle, kdy jsem byl namol opilý. Proto chci vidět to video. Chci, aby každý ve městě to video viděl. Ani si nevzpomínám, že tam byl nějaký záznam nebo video. Chci vidět, v jakém jsem byl stavu," řekl čtyřiačtyřicetiletý Ford.

Nejsem narkoman!

Odmítl ale, že by byl narkoman. "Udělal jsem chyby v minulosti a mohu se jen omluvit ... nemohu změnit minulost," řekl. "Zkusil jsem to (crack)? Zřejmě v jedné z těch chvil, kdy jsem byl namol opilý, zřejmě někdy před rokem," prohlásil. Rezignovat však opravdu nehodlá!

Už to neudělám, slibuju!

Popřel také, že by v uplynulých měsících lhal. "Já si na to ani nepamatuju," řekl o svém užívání drog. Po brífinku se starosta před davem novinářů shromážděných před jeho úřadem mohutně omlouval a sliboval, že už to neudělá. "Chci, aby to bylo každému zcela jasné. Tyto chyby se nikdy, ale opravdu nikdy nebudou opakovat," prohlásil Ford podle agentury Reuters. "Byl jsem zvolen, abych pracoval, a přesně to hodlám dál dělat," dodal.