Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Starosta Malé Úpy se zastřelil! Jsou za tím problémy s městskou kasou?

Starosta Malé Úpy v Krkonoších zřejmě spáchal sebevraždu ve svém domě.
Starosta Malé Úpy v Krkonoších zřejmě spáchal sebevraždu ve svém domě.  (Autor: ČTK/Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
6. března 2014
17:51

Starosta Malé Úpy na Trutnovsku Jan Patzelt se dnes ráno údajně zastřelil. Důvod policie šetří, nicméně názory místních se různí. Mezi možné motivy starostova zoufalého činu patří i zdravotní problémy, nebo dokonce problémy s dotacemi pro obec!

Podle policistů se Patzelt zastřelil ve svém domě. Podrobnější informace ale odmítli poskytnout. "Ano, zadokumentovali jsme případ sebevraždy, ale víc k tomu sdělovat nebudeme," řekl stručně mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Podle místních mohou za zoufalým koncem Petzeltova života stát zdravotní problémy nebo potíže s naplněním obecní kasy.

"Znám ho odmalička. Viděl jsem ho kolem Vánoc a pak asi před týdnem a během těch dvou měsíců zhubnul tak, že jsem ho nemohl poznat. Minimálně o třetinu. Říkal mi, že přestal pít, ale vypadal velmi nezdravě," řekl serveru idnes.cz pod příslibem anonymity asi padesátiletý obyvatel Malé Úpy.

"Zaslechla jsem, že měl těžkou nemoc, ale variant mohlo být víc. Údajně měl problémy s dotacemi," potvrdila žena témuž serveru.

Zmíněnými dotacemi zřejmě měla na mysli finance na rekonstrukci staré celnice, kam se městský úřad před časem, kvůli nevyhovujícím podmínkám, přestěhoval. Obec už stála první fáze rekonstrukce pět miliónů, a další etapu mělo schválit zastupitelstvo. To ji ale neschválilo a místo toho se jeho členové pouze zavázali, že budou ve volném čase s pracemi pomáhat.

bersimalinecka ( 7. března 2014 09:59 )

kdo se pohybuje kolem dotací je jednou nohou v kriminále.Čistě hypoteticky :mohlo se stát že někomu za nemalý obolus slíbil zakázku - zastupitelé se mu cukli že to zadarmo odmakají sami a už v tom lítal.Peníze třeba už neměl tak stačila chvíle zkratu ..Možná čelil vydírání....Dneska by to třeba neudělal.Dneska je zadávání zakázek zlatý důl.Všichni je chtějí a jsou za to ochotni zaplatit.Bém,Dalík,Bartoš(panďoury)možná Ráth ale to jen asi figurka kolem které se měla rozpoutat hysterie aby se zakryly jiné špíny.

bersimalinecka ( 7. března 2014 09:51 )

bobou ( 7. března 2014 08:32 )

Máte přesně takovou dobu, jakou jste si "vycinkali" před 25 lety. A co přinesla? Samé rozkrádání, nelidskost, hulváctví, pokrytectví, aroganci, nezodpovědnost-já nic to ti druzí, zrušení trestu smrti, atd... Toto je ta demokracie od které jste tak mnoho očekávali!!!

tarot666 ( 7. března 2014 07:18 )

Kvůli nějakým zasr.dotacím se nkdo střílet nebude,takže si myslím,že borec měl rakenrol....

podlesni ( 6. března 2014 19:12 )

Takových tragedií bude přibývat. Ve všech věkových i společenských vrstvách. Stres a deprese jdou ruku v ruce s nemocemi a pak už jen krůček k radikálnímu řešení, né každý má sílu neustále bojovat.......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání