Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pes propadl státu a čeká v útulku: Chcete ho?

Říkají, že Lady má ostrou povahu, je ale vhodná například k hlídání objektů
Říkají, že Lady má ostrou povahu, je ale vhodná například k hlídání objektů  (Autor: Foto ÚZSVM)
Autor: ljš - 
25. dubna 2014
19:57

Běžně prodává pozemky, domy nebo různé vybavení, teď ale Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) na svých stránkách nabízí i velmi kuriózní "věc" - živého psa!

Majetek, který tato instituce nabízí většinou pochází buď z trestné činnosti a přestupků, nebo z neřešitelného dědického řízení. Stát se za něj většinou snaží získat peníze a položky tedy prodává. Pejska jménem Lady si ale můžete vzít zcela zdarma.

„Fenka je z případu, kdy bylo v Rokytnici v Orlických horách ve správním řízení s majitelem psa rozhodnuto, že propadá do vlastnictví státu,“ řekl deníku Aha! ředitel odloučeného pracoviště ÚZSVM v Rychnově nad Kněžnou Radek Zezulka. Fenka totiž pobíhala volně po městě a útočila na kolemjdoucí. Její majitel pak za to dostal pokutu a pes rozhodnutím úřadů propadl státu.

Lady zatím na nového majitele v útulku v Klečkově u Skuhrova nad Bělou čeká marně. Pokud byste jí chtěli poskytnout nový domov, můžete se o ni na stránkách úřadu přihlásit do 30. května tří hodin odpoledne.

milofr ( 26. dubna 2014 11:33 )

kdo má zájem může se přihlásit do 30.května 150! a potom co? uspat? seberou ji páníčkovi a potom neví co s ní udělat, je to šlendrián ten náš státní šimel

Zobrazit celou diskusi