Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtenáři Blesku pomáhají Karešovým v boji s rakovinou: Už jste darovali milion!

Autor: Etienne Bláha - 
26. dubna 2014
05:00

Rodině Karešových z Prahy v boji rakovinou dětí svitla naděje! Dvojčátkům Verunce a Adámkovi (5) s nádory ledvin a mozku už lidé i díky Blesku poslali milion korun!

Vybrané peníze dávají mamince Janě (39) naději v těžkém boji dvojčátek se zákeřnou Fanconiho anémii. Kvůli ní má Verunka nádory v mozku a Adámkovi odebrali s nádorem celou ledvinu. „Léčbu v zahraničí jsme zajistili. Právě posílám do nemocnice magnetickou resonanci Verunky, podle které vypočítají cenu léčby,“ řekla Blesku maminka.

Bude potřeba více

Milion jí udělal radost. Na účtu dokonce od jednoho dárce přistálo rovných 100 tisíc korun! „Je to nádherné, nemůžu tomu uvěřit. Ale léčba bude stát asi víc, potrvá minimálně rok,“ bojí se maminka.

Největším problémem je, že Verunka, oproti Adámkovi, má nádory stále v sobě. „Nemůže se postavit, ztrácí rovnováhu. Bude tak mít léčbu nádoru a pak udržovací léčbu. Adámek první krok přeskočí,“ vysvětlila Jana.

Vadný gen ničí děti

Maminka Jana i tatínek Martin (42) předali dětem zmutovaný gen BRCA2, vyvinula se u nich tak nemoc Fanconiho anémie. Kvůli ní jsou děti semeništěm nádorů, malý Ondrášek (†3) už v roce 2003 na leukémii zemřel. „Je to prokletí,“ říká maminka.

Chcete pomoct Karešovým?

Sdružení řidičů CZ o.s. založilo na pomoc rodině transparentní účet. Pomoci můžete jakoukoliv částkou. Číslo účtu: 2500557795/2010

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

brumlalka ( 28. dubna 2014 21:44 )

Dobrý večer, na začátek bych chtěla zdůraznit, že s rodinou paní Jany z celého srdce soucítím a přeji dětem, aby se léčba podařila. Zarazila mě však, že v prvním článku paní Jana říká, že úkony léčby v zahraničí budou hrazeny pojišťovnou, což je samozřejmě naprosto v pořádku a že potřebují sehnat peníze na půlroční ubytování a stravu pro sebe a obě děti. V tomto článku paní Jana vyjadřuje obavu, že vybraný milión korun nebude stačit... Jedná se o 6 měsíců a 1.000 000,- Kč! To je přes 166.000,- Kč na měsíc pro jednoho dospělého a dvě děti! Nezlobte se na mě, ale to už je na pěti hvězdičkový hotel all inclusive. Zasloužíte si ho, Vy i děti, za to čím procházíte, bez debat, ale obavy, zda to bude stačit, můj názor, nejsou na místě.

tummy ( 26. dubna 2014 19:08 )

 zapomela jsem dodat to seminko se jmenuje habat baraka nebo habat souda cesky je k dostani myslim v lekarne pod pojmem cernucha.

tummy ( 26. dubna 2014 16:25 )

The Purpose Of Life ᴴᴰ ┇ Muslim Spoken Word ┇ The…: http://youtu.be/Wdhk2y6zFg4

tummy ( 26. dubna 2014 16:14 )

 stat by se mel postarat je to nedustojne a pro rodinu jiste deprimujici nestaci ze maji nemicne deti jeste musi shanet prostredky nebo se necine koukat jak uim deti umyraji pred ocima.kam ten svet dospel.

tummy ( 26. dubna 2014 16:08 )

 dyskr.to nejni na tebe ale jsou lide kteri kdyz si sahnou na dno snazi se vyzkouset vse mozne.jak tak koukam ty jsi za vodou a nemuze se ti nic stat.mela jsem moznost poznat par lidi kteri si prosli tezkym obdobim nakonec podlehli.muj pohled na zivot se lisi jsem vdecna za vse co mam dekuji bohu za zdrave deti a prosim ho aby to tak zustalo protoze smrt je od nas kazdeho vzdalena jen maly kousek a muze prijit kdykoliv,a tak vzdavam uctu denodene memu stvoriteli leciteli a ochranci.

Zobrazit celou diskusi