Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kauza Budišov: Ministryně Jourová vysoudila 2,7 milionu!

Jourová má za nezákonnou vazbu dostat 2,7 milionu korun.
Jourová má za nezákonnou vazbu dostat 2,7 milionu korun.  (Autor: ČTK)
Autor: shp, ČTK - 
10. dubna 2014
09:07

Ve vazbě byla nezákonně, a tak ji soud uznal náhradu za ušlý zisk. A nemalou! Kvůli zatčení v souvislosti s kauzou Budišov má Věra Jourová dostat 2,7 milionu korun. Ministryně to požadovala v žalobě, kterou podala na ministerstvo spravedlnosti. Rozsudek není pravomocný.

Soud Jourové již dříve nepravomocně uznal náhradu více než 3,6 milionu korun za ušlý zisk a výdaje na obhajobu v souvislosti se stíháním v kauze Budišov. Městský soud ale rozhodnutí zrušil a kauzu obvodnímu soudu vrátil. Původní částka se při současném procesu snížila při dokazovaní zhruba o jeden milion korun.

Kriminalisté Jourovou obvinili v říjnu 2006 za to, že údajně přijala od tehdejšího starosty Budišova Ladislava Péti dvoumilionový úplatek za prosazení dotace z evropských fondů na opravu budišovského zámku. Její stíhání bylo v létě 2008 zastaveno s tím, že skutek, pro který byla obviněna, se nestal. Jourová strávila ve vazbě více než měsíc.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ipsace ( 10. dubna 2014 16:28 )

Sociálně smýšlející ministryně by měla vše nebo minimálně 1/2 věnovat např. na demencí postižené seniory, resp. na stavbu domovů pro ně, ev. na léčbu Alzheimera apod. Každý dává na děti, nikdo nemyslí na staré a prakticky všemi odmítané občany. Už ani rodiny nesoucítí se svými stařečky jako kdysi.

andreslawicky ( 10. dubna 2014 14:52 )

Ty jsi tak chytrý jako radio tebe si má vzít ten Slovenský dráteník za poradce

andreslawicky ( 10. dubna 2014 14:52 )

Náhrada 2,7 milionu za měsíc vazby??Kolik si vydělala jako státní úředník za měsíc??Doložení nákladů je jedna z podmínek pro odškodnění za dny vazebního stíhání tím pádem je to prostě jen namazání za věrné služby v tlupě s názvem ,,ANO,,- Agrofert

wandzi ( 10. dubna 2014 12:39 )

K uvalení vazby musel mít daný soudce potřebný důvod a potřebné důkazy o možné vině pí. Jourové! To, že je teď z neprůhledných důvodů pí.Jourová za obětního beránka a žádá nesmyslné odstupné za ušlý zisk, je hodně zvláštní! Kolik si pí. Jourová měsíčně vydělává, že žádá takový peníz? Už jen z tohoto hlediska bych pochyboval, že má svědomí čisté a je úplně bez viny!

lynx ( 10. dubna 2014 11:11 )

No a teď by mělo ministerstvo financí podat žalobu na státního zástupce a soudce, který ji do nezákonné vazby poslal, o náhradu škody. Protože jinak to platí daňoví poplatníci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa