Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena s obřím nádorem: Čtyři roky byla bez pomoci!

Autor: rys - 
10. února 2014
06:00

Na sta tisíce korun přišla operace ženy (47), které lékaři ve zlínské nemocnici vyjmuli z břicha 36 kilo vážící nádor. Proč jí někdo nepomohl dříve?

Blesk zajímalo, jak je možné, že ženě nikdo z příbuzných, známých či kolegů nepomohl. O tom, že má zdravotní problémy, musela řada lidí vědět. Podal proto trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného činu neposkytnutí pomoci.

„Vaše podání ve věci podezření z přečinu neposkytnutí pomoci orgán Krajského ředitelství policie Zlínského kraje odložil, neboť v dané věci nejde o podezření z trestného činu,“ sdělili Blesku zlínští policisté.

Operace v číslech

● 3 až 4 roky rostl ženě nádor v děloze.

● 7 hodin trvala operace.

● 36 kg nádor vážil

● 200 000 Kč je jen cena léků, které byly použity při operaci.

Advokát Jiří Staněk tvrdí: Člověk pomoci nemusí

Právníci říkají, že břemeno odpovědnosti nese sama žena. „Lze předpokládat, že lidé v jejím okolí jsou v oblasti medicíny laikové. Ty lze těžko nutit, aby rozpoznali, o co jde. Rozhodně nemají ani žádnou informační povinnost,“ řekl olomoucký advokát Jiří Staněk a dodal: „Především ta žena měla dbát, aby předešla škodám na svém zdraví.“ Podle českého trestního práva však není trestně postižitelná a léčba jí bude uhrazená ze zdravotního pojištění.

jiznicechy ( 11. února 2014 13:00 )

Samozřejmě. Tohle přesně potřebují, aby se plebs dohadoval, že si má nemocný člověk zaplatit operaci - ale když zahučely 4 miliardy do IZIPU a páni Europoslanci si za peníze vybrané na zdravotní pojištění pořádali golfové turnaje, tak do toho nám už jaksi nic není. To nikdo nezavinil, nikdo nic platit nebude a nakonec nám řekli, že celý IZIP byl omyl a nazdar.

jiznicechy ( 11. února 2014 12:56 )

Ještě bych dodal - když zahučely 4 miliardy do IZIPU, to držíte hubu, ale platit léčbu nějaké těžce nemocné paní, na to jste hrdinka!

jiznicechy ( 11. února 2014 12:55 )

Takže nakonec bychom léčili jen Vás, chápu to dobře? Protože Vy jediná jste dokonalá. Onkologicky nemocného, kde již nešlo léčit, jsem v rodině samozřejmě měl - to nás mělo, bohužel, hodně. Ale to ještě neznamená, že na to budu svádět vlastní nelidskost, intoleranci a nenávist. Kdyby byl narkoman váš syn nebo dcera - zastřelila byste ho osobně? Vy nejspíše ano. Vy nejste jen blbá, Vy jste totálně nechutná.

clarabella ( 10. února 2014 23:30 )

přesně tak. Normální člověk jde k lékaři. Zajímalo by mě, co ji přimělo k tomu ,že najednou tam šla.

clarabella ( 10. února 2014 23:29 )

Neznám okolnosti??? Aha, paní si asi nevšimla, že má nádor. A alkoholici, kuřáci, vyžraný prasata by si měli platit léčbu! Uvědomujete si, že spousta lidí umírá na rakovinu, protože pojišťovna odmítá efektivnější, ale bohužel taky dražší léčbu a léčí kuřáky, feťáky, lidi co se přežírají, alkoholiky, atd?

Zobrazit celou diskusi