Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Žena, které vyoperovali obří nádor, byla propuštěna z nemocnice

Autor: ljš - 
30. ledna 2014
16:03

S obrovským břichem, které skrývalo 36kilový nádor, chodila ještě na podzim do práce. Po náročné operaci byla nyní sedmačtyřicetiletá žena ze Zlínska propuštěna do domácího léčení.

Žena, které lékaři zlínské nemocnice vyoperovali na konci loňského roku obří nádor vážící 36 kilogramů, byla dnes propuštěna z nemocnice. "Pacientka byla ve stabilizovaném stavu propuštěna do domácí péče," řekla dnes mluvčí nemocnice Karla Havlíková. Další informace nesdělila.

Nádor břicha mohl v těle sedmačtyřicetileté ženy růst tři až čtyři roky. Operace se v krajské nemocnici uskutečnila v druhé polovině prosince, trvala sedm hodin. Lékaři ani později nechtěli komentovat, proč žena nechala situaci zajít tak daleko. "Zřejmě nevěděla, že jde o onkologické onemocnění. Její potíže se však stále zvyšovaly," řekl už dříve primář chirurgického oddělení Jiří Klein.

Průběh operace lékaře přes rozměry nádoru nijak nezaskočil, museli však řešit výrazné krvácení i v pooperačním období a provést revizi. Při operaci se spotřebovalo 20 transfuzních jednotek krve.

Nádor vycházel ze svaloviny dělohy a na pobřišnici a v závěsu střeva měl několik dceřiných ložisek. Celková hmotnost odstraněných tkání byla 66 kilogramů. Před operací vážila pacientka 117 kilogramů, poté 51 kilogramů.

Pro lékaře byla operace životní zkušeností, s ničím podobným se dosud nesetkali. Ojedinělý případ budou publikovat v odborném tisku.

santini ( 1. února 2014 12:41 )

Ty chapadla mě dostaly

negomba ( 30. ledna 2014 21:03 )

Chirurgové jsou frajeři, smekám. Je šokující jaký obrovský a hnusně odporný nádor v sobě měla!!! No, už je holčina relativně v pořádku, to je dobrá zpráva. Musela se cítit po opuštění nemocnice lehoučká jako motýl bez toho příšerného nádoru. Mám z toho radost, jak fainově to dopadlo. Tak jen aby zůstala holka zdravá!!

Zobrazit celou diskusi