Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Irácká armáda ostřeluje Fallúdžu, chystá pozemní útok

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
3. února 2014
07:15

Irácká armáda včera v rámci příprav na pozemní útok zintenzivnila ostřelování města Fallúdža v západoirácké provincii Anbár, které již měsíc ovládají radikálové z organizace Islámský stát v Iráku a Levantě (ISIL). Informovala o tom agentura Reuters,

Irácký premiér Núrí Málikí dosud útok na Fallúdžu odkládal. Chtěl tak poskytnout čas sunnitským kmenům, které v oblasti žijí, aby islamisty vyhnaly samy. Podle zdrojů agentury Reuters ale v sobotu padlo rozhodnutí, že armáda dnes vstoupí do města.

"Byly vydány rozkazy k zahájení ostřelování města dělostřelectvem a letectvem," řekl dnes agentuře Reuters nejmenovaný armádní představitel. "Vojenské jednotky a kmenoví bojovníci se nacházejí ve svých pozicích pouhých 15 minut cesty od Fallúdži," dodal.

wimr.tka ( 3. února 2014 13:58 )

Tady si v bulváru,tak tu vivaluj bulvy,ty starej vole a můžeš si u toho eště leštit štangli,hómológovanej bukoslave.

itartas ( 3. února 2014 13:51 )

No vzhledem k tomu, že Irák má největší zásoby ropy na světě, tak je zapotřbí to tam pořádně zvenčí rozfofrovat a využít všeho co by chaos ještě více podnítilo, aby se kámoši opět vrátili ze zámoří a ropu odčerpali tím správným směrem. O nic jiného nejde a nikdy nešlo.

ruudazvostravy ( 3. února 2014 11:11 )

Noyo no,f Yráku mylej čů.ráku vostřeluyou Falůču,páč uš ye tam hafo blbeych a f Dojčlandu,abi se to nepletlo,zas sestřeluyou ňákou unyverzytu,páč uš tam may aš moc chitreych.

vivino12345 ( 3. února 2014 10:42 )

 To mas pravdu

ivoadler ( 3. února 2014 10:31 )

Koukám, že osvobození Iráku od Husajna nějak nepřináší kýžené ovoce. Já bych se mezi tu muslimy neplet. Jen ať se v poklidu vraždí mezi sebou.

Zobrazit celou diskusi