Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Václav Klaus Jr. opouští prestižní gympl: Víme proč!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: lvi - 
17. ledna 2014
15:47

Po patnácti letech opouští Václav Klaus mladší ředitelské křeslo Prvního reálného gymnázia v Praze (PORG). Údajně kvůli sporům s hlavním mecenášem školy.

Tím není nikdo jiný než bývalý šéf ČEZu Martin Roman. Podle serveru Týden.cz Klaus oznámil rezignaci ve veřejném dopise zaměstnancům školy a rodičům žáků.

Podle serveru jde o eskalaci odlišných postojů a názorů na fungování školy mezi Klausem a Romanem. Konfliktem se navíc ve čtvrtek zabývala správní rada školy. "Nechci zabíhat do detailů, omezím se proto na konstatování, že jaké jsou moje představy - jste mohli (v dobrém i špatném) vidět za posledních 15 let na vlastní oči. Naopak, v čem teď bude PORG jiný či lepší - musí zveřejnit pan předseda Správní rady či nový ředitel sám," napsal Klausv dopise studentům a zaměstnancům.

Klauschtěl Romanovi vrátit sponzorské dary

Za rezignací se podle Klauseskrývají rozdílné pohledy na směřování a úroveň školy, rozdílné názory na pedagogické věci či na hodnocení učitelů. Podle zdroje zmíněného serveru se Klaus s Romanem neshodl ani na podobě a podmínkách přijímacího řízení. Klaus pak na správní radě Romanovi údajně navrhoval, že mu vrátí veškeré sponzorské dary a škola by dále fungovala bez jeho vlivu, ale bývalý šéf energetického gigantu ČEZ to odmítl.

"Vzhledem k tomu, že Správní rada i zřizovatel jsou většinově v rukách Dr. Romana, je nasnadě, která z koncepcí má prioritu," napsal v rezignačním dopise.

ruudazvostravy ( 17. ledna 2014 19:23 )

Y mi to výme proč.Vona se prey na tý škole začla krabatit fasáda,abi pán řiditel neměl komplexi,že má ten krupón šeydrem akorát von.Tak že aš sy dá tu drštičku trochu do cayku,tak prey bude řiditelovat dál.

joudajoudovy ( 17. ledna 2014 19:00 )

ma to jeden rozdil. ivanek mel krasu, santa ml., tatkovi prachy... kdo z nich dvou, bude mit vice atraktivnich devcat?

joudajoudovy ( 17. ledna 2014 18:21 )

ja to vidim jinak. z cezu uz chachtaky nepotecou, nova vlada si to ohlida a proto santa ml. chtel dvoraka vyplatit z penez, ktere si jeho rodinka vydojila z rozkradani republiky. skola je dobry job, proc ji neuchvatit a casem ji rozsirit na vysokou skolu, kde by statoval i fotr santy ml., a to: vynalezce ceske tunelaze ci ochrance a osvoboditel mafie. plat jeho matinky, coby velvyslankyne na slovaci,je pouhym prispevkem na olovrant a z pohledu prijmu zanedbatelny. jejich konta uz davno praskaji ve svech.

vi3ol ( 17. ledna 2014 17:55 )

Hm, a já jsem si doteď myslel, ze mu to koupil Kellner...jako i Klausóleum.. Ale vždyť mu ožrala nějaké to velvyslanectví přihraje

majojo ( 17. ledna 2014 17:43 )

Ale feromony má úžasný a hezký holky se n něj lepěj. Sehnat nevěstu pro něj není problém.

Zobrazit celou diskusi