Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muž, který vám vše zdražil: Takhle si žije!

Autor: Eva Pospíšilová - 
16. ledna 2014
05:03

Guvernér ČNB Miroslav Singer (45), který poslal korunu ke dnu, sám žije na vysoké noze! Blesk zjistil, že má nemovitosti za hezkých pár milionů. A jeho maminka si nedávno koupila vilu u pražské Stromovky…

Národní banka vedená Miroslavem Singerem vloni v listopadu snížila uměle hodnotu koruny vůči euru zhruba o dvě koruny. Lidi tím připravila o část úspor a způsobila prudké zdražení všeho dovozu. Sám Singer to ovšem nijak nepocítí. Má na sobě hroší kůži ze skoro čtyřsettisícového měsíčního platu a několik pěkných nemovitostí.

Bílý Gulliver

Společně s manželkou Janou (46) vlastní byt v Praze a rozlehlou usedlost na Litoměřicku. Obě nemovitosti spolkly mnoho milionů korun. Vždyť jen vila v obci Kundratice působí ve srovnání s okolními chatičkami jako Gulliver mezi trpaslíky. Lišky tu sice dávají dobrou noc, ale sousedé jsou ostražití. Jakmile se přiblížíte k Singrově bílé, novotou zářící haciendě, hned se ptají, kdo jste a za kým jedete. K dispozici je pozemek o velikosti 8340 m2 a samozřejmě venkovní bazén. Nechybí ani trampolína pro děti, které mají Singrovi dvě. Vše dohromady mohlo podle odborníků přijít na více jak deset milionů korun. Záleží ovšem na tom, co všechno je uvnitř...Každopádně si tu Singer může připíjet vínem z tří vinic, které má rodina rovněž na Litoměřicku.

Soused Topolánek

Levnou záležitostí nebyl pro Singerovi ani pražský byt. Je totiž na prestižní adrese v Bubenči, zhruba 190 metrů od bytu, v němž bydlí  expremiér Mirek Topolánek (57). Podle realitních kanceláří tu jen  1+1 přijde na 2,5 milionu korun. Singrovi ale zřejmě mají byt mnohem větší. Už proto, že jsou čtyři…
K rodinnému majetku je třeba přičíst i vilu v pražských Dejvicích, kterou si podle výpisu z katastru pořídila Singerova matka Anna. Zaplatila za ni vzhledem k místu výhodných 10 milionů a 200 tisíc. Bylo to v době, kdy její syn už byl ve vedení národní banky.

hvezda8 ( 31. ledna 2014 13:44 )

TO CHCE TUHLE SVINSKOU VYŽRANOU KRYSU ODSTRANIT. JENŽE MI JSME NÁROD SLABOCHŮ A PROTO AŤ VÁS TAKOVÝTO A JEMU PODOBNÍ OŠKUBOU.VOLBY JSOU OPĚT V ***I A ZA KOBLÍŽEK JSTE VOLILI BABIŠE TEN VÁM TO S TÍM HOLOHLAVÝM A ZRZOUNEM UKÁŽOU.ALE HLAVNĚ KDYŽ BUDETE SE TADY CHVÁSTAT ALE SKUTEK UTEKL.MĚ JE 70 LET JÁ UŽ TO DOKLEPU ALE CO VAŠE DĚTI???????? DOŠLO VÁM TO !!!!!!!!! VŠICHNI STUDOVAT NEMOHOU A ANI ČASEM NEBUDETE NA TO MÍTI.HNUS,HNUS.

cerptak ( 19. ledna 2014 01:05 )

má tady vůbec cenu něco komentovat?

opportunity ( 18. ledna 2014 21:57 )

Matematicky ne, ale obchodníci si to vzali za záminku.

tomshark ( 18. ledna 2014 19:44 )

Až bude některý z "bleskových" novinářů na takové intelektuální úrovni jako guvernér Singer, bude taky bydlet v přepychu. Ale to by museli tihle pisálkové nejprve pochopit, že devalvace koruny o 5 procent nemůže zdražit výrobky o 8 %! Pakliže ovšem absolvovali alespoň 8 tříd základní školy a nechyběli na procentech.

japoko ( 18. ledna 2014 14:38 )

to andreslawicky: Ty jsi hloupej, modrej zjeb!

Zobrazit celou diskusi