Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie v Havlíčkově Brodě: Čtyřčlenná rodina se otrávila plynem z karmy

Záchranáři oživovali čtyřčlennou rodinu (Ilustrační foto)
Záchranáři oživovali čtyřčlennou rodinu (Ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - Kateřina Moravcová)
Autor: Jiří Čada, ljš - 
10. ledna 2014
17:07

Patrně závadný plynový ohřívač vody byl příčinnou rodinné tragédie v Havlíčkově Brodě. V tamní nemocnici leží oxidem uhelnatým otrávení rodiče (oba 41) spolu s dcerou (4) a starším synem (13). Ten v současné době bojuje na oddělení ARO o svůj život.

Záchranáři byli přivolaní do ulice Na Spravedlnosti krátce po 21. hodině, kde našli v bezvědomí čtyřčlennou rodinu. Okamžitě zahájili jejich oživování.

„Ve čtvrtek krátce po jedenadvacáté hodině večer byli do bytu rodiny přivoláni záchranáři,“ informovala Blesk policejní mluvčí Monika Pátková. V koupelně ve vaně našla matka bezvládné tělo svého syna.

Když záchranáři začali školáka oživovat, postupně v bytě upadli v důsledku otravy do mdlob zbylí členové rodiny. Zle se udělalo rovněž záchranářům.

„Malý pacient je ve velmi vážném stavu. Ostatní členové rodiny jsou již mimo ohrožení života, ale zůstávají v nemocnici na pozorování,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Černo.

Zdravotní záchranáři na místo neštěstí přivolali hasiče. „V bytě byla naměřena vysoká hladina oxidu uhelnatého a tak okamžitě bylo zahájeno jeho odvětrávání,“ zdůraznila mluvčí hasičů Petra Musilová.

Lékaři nyní vážný zdravotní stav malého pacienta konzultují s odborníky z Prahy.

salto ( 10. ledna 2014 13:40 )

Co to vlastně ta karma je, že to produkuje takový jedy?

andromeda29 ( 10. ledna 2014 12:31 )

Máme doma také karmu a na plynu i vaříme, proto jsme pořídili dva poplašné hlásiče....co kdyby.... A revizního technika voláme každý rok.

barrborra ( 10. ledna 2014 11:59 )

Ten fotr, jak ho nazivas, třeba k nejake kontrole nemusel mit zadny duvod.. Revize mohla byt delana nedlouho pred timto neštěstím, jen nejaky chytrak mohl svou praci odflaknout.. Sama jsem skoncila v nemocnici na otravu oxidem uhelnatym koncem minulého roku diky plynove karme.. revize byla delana mesic ani ne pred tim, nez jsem v nemocnici skončila!!! Nedelej tedy zavery z neceho, o cem nic nevis..

zlymikes ( 10. ledna 2014 11:02 )

loizo,loizo - to nemůžeš takhle brát.Je mezi námi dost takových,kterým nutnost kontroly ani nedojde.A dalším,pokud ano,tak to ještě počká.Funguje to 20,30 let,ono to ještě vydrží.Teď na to není.Já myslím,že na tu nutnost by měl upozorňovat dodavatel plynu,popř. chtít jednou za čas vidět revizi a nebo plyn zavřít. Chápu,že je to v dnešní době hloupý nápad,ale.....

aloishlodawczik ( 10. ledna 2014 10:51 )

fotr musel být imbecil......nedat pár stovek za kontrolu karmy.....

Zobrazit celou diskusi